Whiskymarinerede steaks ligger i en marinade med honning og sennep og trækker en halv time, før du griller dem. Det giver en skøn smag.
Whiskymarinerede steaks smager virkelig godt. Udover whisky består marinaden af honning og sennep, som spiller godt sammen.
Whisky er i det hele taget en god smagsgiver til rødt kød, og du behøver ikke frygte for alkoholprocenten.
Når whisky varmes op, fordamper alkoholen nemlig. Til gengæld bliver både duft og smag.
Se mere indhold her:
Opskrift på whiskymarinerede steaks
Ingredienser
- 4 steaks
- 4 spsk whisky
- 1 spsk honning
- 2 tsk Dijon sennep
- flagesalt
- oregano - frisk
Sådan gør du
- Hæld whisky i en skål sammen med sennep og honning, pisk det godt sammen til en ensartet konsistens.
- Læg steaks på en tallerken og pensl dem godt ind på hver side, gem det sidste i skålen.
- Lad steaken trække i 20-30 minutter.
- Når du putter dem på grillen, smører du dem ind på den ene side, drysser med flagesalt og lægger den side nedad på grillen. Derefter pensler du den anden side, som er opad, med det sidste og drysser med flagesalt.
- Steges efter den måde, du ønsker den på, jeg elsker den selv medium rare.
Tips
Server dine steaks med en rigtig god salat, for eksempel en blomsterpyntet salat som denne flower power-salat.
Du kan også lave en mere mættende salat med couscous eller en spidskålssalat med radiser og asparges.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.

Comments
No Comments