Basisopskrift på Weber kylling, der tilberedes ved indirekte varme i gasgrill eller kuglegrill. Kyllingen grilles i godt en time.
Til en Weber kylling til fire personer skal du bruge:
1 kylling på omkring 1300 gram (gerne økologisk)
BBQ-krydderi eller paprika
Salt og friskkværnet peber
Til sovs bruger du
1 deciliter hønsebouillon eller god øl
Sådan laver du Weber kylling på gasgrill eller kuglegrill:
Rengør kyllingen, og tag eventuelt indmad ud af den.
Krydr den med paprika eller et andet BBQ-krydderi, og giv den også noget salt og friskkværnet peber både indvendig og udvendig.
Stil kyllingen på en kyllingeholder, og kom bouillon eller øl i hullet i midten af holderen.
Nu skal kyllingen så grilles ved indirekte varme, og metoden er sådan set den samme i både kuglegrillen og gasgrillen.
Varm grillen op, og placér kylling og holder midt i grillen, og luk låget.
Grill kyllingen i en time og 10 minutter – altså ialt 70 minutter.
Du skal holde en temperatur i grillen på omkring 185 grader, og det er selvfølgelig nemmest at styre i en gasgrill. Men i kuglegrillen justerer ved at bruge de to spjæld.
Tag så kyllingen, og del den med en fjerkræsaks, og så din grillkyllling klar til servering.
Væden fra holderen kan du koge op i en kasserolle, tilsætte lidt fløde og så smage den til med salt, peber, sukker, ribsgele og gastrik.
Kyllingen kan serveres med hjemmelavet agurkesalat og ovnbagte kartofler.
Grundopskrift på Weber kylling, hvor kyllingen grilles ved indirekte varme i enten kuglegrill eller gasgrill. Kyllingen skal grilles i lige godt en time. Foto: Guffeliguf.dk.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.