Boller i karry er en af de mest klassiske danske retter, og her får du en meget lækker version på den børnevenlig middagsret.
Alle kender retten i boller i karry, og der findes en del varianter af den. Men her er en god og smagfuld opskrift, som aldrig slår fejl.
Opskriften er til fire personer.
Til boller i karry skal du bruge:
500 gram hakket flæskesmåkød med 10% fedt
1 æg
2 deciliter hønsebouillon
6 spiseskefulde mel
1 lille rødløg
Til karrysovsen bruger du
1 spiseskefuld karry
1 revet økologisk æble
2 små rødløg
Ca. 5 deciliter af kogevandet
Smør
Sådan laver du boller i karry:
Fars til kødbollerne: Kom kød, æg, mel, et halvt revet rødløg, hønsebouillon samt salt og lidt peber i en skål, og rør farsen lind.
Spæd eventuelt til med mere fond hvis farsen er for stiv, og lidt mere mel, hvis den bliver for tynd. Sæt så farsen på køl i en lille times tid.
Sæt en gryde vand over, og lad det koge op. Kom gerne en halv bouillonterning i, men det er ikke et krav.
Dyp en spiseske i det kogende vand, og form så kødboller med skeen i hånden, og kog dem i vandet.
Der bliver cirka 15 kødboller ud af denne portion, og de skal koges 10-12 minutter ved jævn varme. Skru først ned for varmen når alle bollerne er i, og vandet koger.
Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. GEM KOGEVANDET – det skal vi bruge til sovsen.
Sovs til boller i karry: På en sauterpande kommer du lidt smør i (cirka tre spiseskefulde), og svitser let et finthakket rødløg og et revet æble.
Tilsæt så karry og mel, og pisk så cirka en halv liter af kogevandet fra kødbollerne i indtil du har en jævn sovs.
Du kan også tilsætte lidt fløde, hvis du ønsker en mere rund smag.
Her har jeg brugt en spiseskefuld karry, men du kan jo tilsætte mere eller mindre karry – alt efter din smag.
Smag sovsen til med salt og peber, og kom kødbollerne ned i karrysovsen, og server med ris og eventuelt ærter.
En lækker opskrift på boller i karry, som naturligvis serveres med ris. Opskriften er børnevenlig, men du kan sagtens tilsætte mere karry. Foto: Guffeliguf.dk.
Bedøm opskriften
-
Boller i karry - boller i sovs med karry