• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Opskrift / Boller i karry – boller i sovs med karry
Boller i karry – boller i sovs med karry

Boller i karry – boller i sovs med karry

19. november 2015 Madensverden.dk Kategori:Opskrift

0
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Boller i karry er en af de mest klassiske danske retter, og her får du en meget lækker version på den børnevenlig middagsret.

Alle kender retten i boller i karry, og der findes en del varianter af den. Men her er en god og smagfuld opskrift, som aldrig slår fejl.

Opskriften er til fire personer.

Til boller i karry skal du bruge:

500 gram hakket flæskesmåkød med 10% fedt
1 æg
2 deciliter hønsebouillon
6 spiseskefulde mel
1 lille rødløg

Til karrysovsen bruger du

1 spiseskefuld karry
1 revet økologisk æble
2 små rødløg
Ca. 5 deciliter af kogevandet
Smør

Sådan laver du boller i karry:

Fars til kødbollerne: Kom kød, æg, mel, et halvt revet rødløg, hønsebouillon samt salt og lidt peber i en skål, og rør farsen lind.

Spæd eventuelt til med mere fond hvis farsen er for stiv, og lidt mere mel, hvis den bliver for tynd. Sæt så farsen på køl i en lille times tid.

Sæt en gryde vand over, og lad det koge op. Kom gerne en halv bouillonterning i, men det er ikke et krav.

Dyp en spiseske i det kogende vand, og form så kødboller med skeen i hånden, og kog dem i vandet.

Der bliver cirka 15 kødboller ud af denne portion, og de skal koges 10-12 minutter ved jævn varme. Skru først ned for varmen når alle bollerne er i, og vandet koger.

Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. GEM KOGEVANDET – det skal vi bruge til sovsen.

Sovs til boller i karry: På en sauterpande kommer du lidt smør i (cirka tre spiseskefulde), og svitser let et finthakket rødløg og et revet æble.

Tilsæt så karry og mel, og pisk så cirka en halv liter af kogevandet fra kødbollerne i indtil du har en jævn sovs.

Du kan også tilsætte lidt fløde, hvis du ønsker en mere rund smag.

Her har jeg brugt en spiseskefuld karry, men du kan jo tilsætte mere eller mindre karry – alt efter din smag.

Smag sovsen til med salt og peber, og kom kødbollerne ned i karrysovsen, og server med ris og eventuelt ærter.

En lækker opskrift på boller i karry, som naturligvis serveres med ris. Opskriften er børnevenlig, men du kan sagtens tilsætte mere karry. Foto: Guffeliguf.dk.

En lækker opskrift på boller i karry, som naturligvis serveres med ris. Opskriften er børnevenlig, men du kan sagtens tilsætte mere karry. Foto: Guffeliguf.dk.

Bedøm opskriften
  • Boller i karry - boller i sovs med karry
Overall
5.0
Sending
User Review
5 (1 stemme)
  • Se de nyeste opskrifter på forsiden - klik her
1

Emner:æble, boller i karry, gryderet, hvedemel, karry, karrysovs, kogetid, løg, opskrift på boller i karry, Opskrifter med æg, smør, sovs, svin

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Valnøddebrød – opskrift på brød med valnødder
Spaghetti med olie, hvidløg og chili »

Primary Sidebar

Mest populære lige nu

  • Hakket oksekød med blomkål i fad Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise) Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)
  • Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på
  • VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie
  • Medister i ovn med kartofler og sovs Medister i ovn med kartofler og sovs
  • Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt) Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Nyeste indlæg

  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Flap meat med marinade til grill eller pande
  • De 6 bedste opskrifter på lasagne
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Opskrift på amerikanske pandekager til grill eller pande
  • Bløde pølsehorn uden æg – nem opskrift
  • Lasagne på grill til gasgrill og kuglegrill
  • Grønne bønner med hvidløgssmør
  • Flanksteak på grill (med stegetid)
  • Madplan uge 17: Ugens inspiration til aftensmaden

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (135)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Glaseret hamburgerryg (bedste metode) (94)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (93)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Varm bønnesalat er lækkert tilbehør til retter med kød, hvor du bager grønne bønner, tomater og lidt hvidløg kort tid i ovnen. Smages til med oregano. Foto: Guffeliguf.dk.

Varm bønnesalat med grønne bønner, tomater og hvidløg

Den helt klassiske chokoladekage, som den er blevet lavet gennem årtier. Opskriften er med kakao og lidt kaffe, og den bliver super super lækker. Her er chokoladekagen pyntet med glasur og kokos. Foto: Madensverden.dk.

Den bedste chokoladekage – svampet og lækker

Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål er god sommermad, hvor kålen stuves i en madlavningsfløde. Foto: Madensverden.dk.

Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål

Ribbensteg med sprød svær er nem at lave i ovnen, hvis du blot husker et par vigtige ting. At skære sværen igennem - og salte den rigeligt. Foto: Guffeliguf.dk.

Ribbensteg med sprød svær – stegt 90 minutter i ovn

Nemme brunchæg til morgenbordet eller den lækre brunch. Æggene er lavet med parmaskinke, tomat og purløg. Foto: Guffeliguf.dk.

Brunchæg med tomat i ramekin

Sådan ser en rigtig god og hjemmelavet rødløgsrelish ud. Lige klar til burgeren. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavet rødløgsrelish – perfekt relish til din burger

Tilberedning af rosenkål kan ske på flere måder. Rosenkål er nemlig gode både at koge eller stege, men de kan også meget nemt bages i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Tilberedning af rosenkål (kogt, stegt og ovnbagt)

Sådan skal en rigtig gin og tonic se ud med masser af is, gin, tonic vand, lime og enebær. Den perfekte drink. Foto: Madensverden.dk.

Gin og tonic opskrift med lime og enebær

Hjemmelavede fuldkorns burgerboller og bøffer, der selvfølgelig serveres med icebergsalat, agurk, rødløg og tomater. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavede fuldkorns burgerboller og bøffer

Hjemmelavet grøntsagsbearnaise tager få minutter at lave, og så er den noget sundere end den traditionelle sauce bearnaise, der jo laves af rigelige mængder smør og æggeblommer. Foto: Madensverden.dk.

Grøntsagsbearnaise – opskrift på bearnaise med grøntsager

Skøn trifli med rabarber, og en lækre dessert har selvfølgelig også selskab af knuste makroner og flødeskum. Foto: Madensverden.dk.

Trifli med rabarber, makroner og flødeskum

En klassisk og velkendt Sol over Gudhjem laves selvfølgelig med røgede sild. Eventuelt fra Bornholm. Og med en rå æggeblomme, selvom man skal være klar over risikoen. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Sol over Gudhjem (hjemmelavet)

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok