• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Vichyssoise - fransk suppe med porrer og kartofler

Holger Rørby Madsen
Vichyssoise er en fransk suppe, der laves med porrer, kartofler og kyllingefond. Suppen kan serveres både kold og varm. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Supper

Oversigt over indhold

  1. Her får du en skøn opskrift på vichyssoise. Det er en fransk suppe med bla. porrer, kartofler og kyllingefond. Kan serveres kold eller varm.
  2. Opskrift på vichyssoise
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.93 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på vichyssoise. Det er en fransk suppe med bla. porrer, kartofler og kyllingefond. Kan serveres kold eller varm.

Vichyssoise er en klassisk suppe, der laves med porrer, kartofler og kyllingefond.

Suppen skulle oprindelig stamme fra Frankrig, og faktisk være navngivet efter den franske by Vichy.

Som altid er der ofte lidt forvirring om den præcise oprindelse på disse grundopskrifter, og i dette tilfælde skyldes det, at den franske kok Louis Diat, der arbejdede på Ritz-Carlton hotellet i New York, nævnes som bagmand til den skønne suppe med porrer og kartofler.

Men det er stadig efter fransk tradition, da Louis Diat netop kom fra byen Vichy i Frankrig.

Her er i hvert fald opskriften på en vichyssoise, som du enten kan servere kold eller varm. Oftest serveres suppen faktisk kold, men det er op til dig.

Det eneste der er sikkert er, at en vichyssoise (udtales [vi.ʃi.swaz]) er ret tyk i konsistensen, og det skal den være.

Opskrift på vichyssoise

4.9 fra 14 stemmer
RetSuppe
KøkkenFransk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stort løg - finthakket
  • 3 mellemstore porrer - ca. 400 gram
  • 1 spiseskefuld smør - til stegning
  • 300 gram kartofler - skrællet vægt, snittet i små tern
  • 1 spiseskefuld hvidvinseddike
  • 7 deciliter kyllingefond
  • 3 deciliter fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte purløg
  • 200 gram bacon - tørsaltet, skåret i mindre stykker
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Find en god suppegryde frem.
  • Kom en stor spiseskefuld smør i gryden og lad det bruse af.
  • Tilsæt derefter løg og porrer, og lad det sautere et par minutter, så det bliver blødt.
  • Kom kartofler ved og lad det sautere et par minutter mere.
  • Tilsæt så hvidvinseddike, og lad det næsten koge væk, inden du kommer kyllingefond i gryden.
  • Lad det koge op, skru ned for varmen igenm læg låg på og lad nu din vichyssoise koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Kartoflerne skal være helt møre.
  • Blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
  • Tilsæt fløde, og lad den franske suppe med porrer og kartofler koge op igen.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Steg bacontern sprøde på en pande og hak purløg.

Næringsindhold

Næringsindhold
Vichyssoise - fransk suppe med porrer og kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Vichyssoise kan nydes såvel kold som varm. Jeg synes begge dele smager godt, men traditionelt serveres den ofte kold.

Ønsker du alligevel at nyde den skønne suppe med porrer og kartofler varm, kan du pynte den med sprødstegte stykker bacon og purløg.

Et lækkert stykke brød passer også godt til.

Se også disse opskrifter:

Tomatsuppe

Blomkålssuppe

Ærtesuppe

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.0K
  • 64
  • 21
  • 14
  • 9
  • 8
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. nancy esager

    december 11, 2021 at 6:30 pm

    Fantastisk suppe ..5 stjerner

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kartoffelgryde - nemt tilbehør til medister og frikadeller
Kaffegrums kan bruges til meget - se disse fem tips »

Populært indhold lige nu

billede med dåsemajs

Dåsemajs - hvor sunde er majs på dåse egentlig?

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn

Fyldt spidskål med oksekød

kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing

løgpulver

Løgpulver - fakta, mål og sådan laver du pulver af løg

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 14 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetSuppe
KøkkenFransk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!