Se opskriften på verdens bedste brød med fordej, der er med til at brødet får en saftig struktur. Fordejen laves i god tid inden bagningen.
Verdens bedste brød med fordej er faktisk nemt at lave, men du skal starte i god tid.
Fordejen laves gerne et par dag før du skal bage brødet, men allerede efter et døgn kan fordejen dog anvendes med succes.
Når du bruger en fordej til dit brød får du et mere saftigt hvedebrød med masser af smag og struktur.
Opskriften giver tre gode brød.
-> HER ER opskriften på den bedste chokoladekage
Til verdens bedste brød med fordej anvendes:
Fordej laves af
2 deciliter lunkent vand
10 gram gær
120 gram fuldkorns hvedemel
120 gra hvedemel
1 spiseskefuld akacie honning
Ellers skal du bruge
5 deciliter lunkent vand
150 gram fuldkorns speltmel
575 gram hvedemel
2 teskefulde salt
-> SE OPSKRIFTEN på de absolut bedste pølsehorn
Sådan laver du verdens bedste brød med fordej:
- Fordejen er ganske nem at lave. Kom lunkent vand i en skål, og smuldr gæren ud i vandet. Rør gæren ud - eventuelt bare med en spiseske.
- Kom så de to slags mel i sammen med akaciehonning, og rør det godt sammen. Det skal ikke æltes.
- Læg et viskestykke over, og lad det stå på køkkenbordet i et par dage, hvorefter fordejen er klar til brug. Du kan også lade fordejen stå i tre dage uden problemer.
- Så skal der bages: Kom fordejen op i skålen til din røremaskine, og ælt den igennem sammen med vand og cirka halvdelen af melet, som du forinden har blandet sammen i en anden skål.
- Ælt det godt sammen ved middel hastighed, og tilsæt derefter salt og gradvist resten af melet. Fortsæt med at ælte i mindst 10 minutter, så dejen bliver sej i strukturen. Dog uden at være for hård. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel, hvilket dog ikke burde være nødvendigt.
- Læg et viskestykker over dejen, og lad den hvile et par timer på køkkenbordet. Eller stil den i køleskabet til næste dag.
- Del dejen i tre lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i 30 minutter.
- Bag brødene i forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i fem minutter, og derefter i yderligere cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lad brødene køle af på en rist, og så er de ellers klar til at blive skåret i skiver og smurt med smør.
-> HER DEN bedste opskrift på pandekager - og kokkens gode tips
Går der længere tid før et brød med fordej bliver tørt, fordi man bruger mindre gær?
Og er der nogen grund til at honningen og salten er tilføjet netop de steder i processen de er ?
Hej Lars
Tusind tak for din feedback - det er jeg meget glad for at høre.
Alle de bedste hilsner til jer på Phillippinerne.
Holger
tak for mange dejlige opskrifter.
Lavede dit broed men maatte udelade speltmelet da jeg ikke kunne skaffe dette. (bor paa philippinerne saa det er sommetider svaert lige at skaffe de helt rigtige ingredienser).
det blev erstattet med alm hvedemel + 9 g diastatisk malt pulver.
det blev helt fantastisk og stor jubel i familien som ellers er ret kraesne med hjemmelavet broed...
fordejen hvilede 24 timer.
5 stjerner herfra
mvh lars