Her får du svaret på hvad vaniljepaste fra Tørsleff (eller vaniljepasta) er for noget, hvad den præcis indeholder og hvad du kan bruge den til i dit køkken.
Måske undrer du dig over hvad vaniljepaste er for noget, og selvfølgelig især hvad du kan bruge vaniljepastaen til.
Derfor denne korte artikel, hvor du får en beskrivelse af hvad vaniljepaste indeholder og anvendelsen af den.
Det er Tørsleff, der producerer vaniljepaste, og du finder den i supermarkedet sammen med vaniljesukker og øvrige varer til bagning og dessert.
Der er tale om en koncentreret vaniljemasse eller vaniljepasta, der består af en vaniljeekstrakt og vaniljekorn, altså korn fra vaniljestang.
Massen er flydende, og det skyldes at vaniljekoncentratet i produktionen er blevet opløst i en tyk sirup.
Anvendelse af vaniljepaste
Du kan stort set bruge den, hvor du normalt anvender vaniljesukker eller vaniljekorn.
Især er den god til både kolde og varme desserter, men jeg bruger den også til blandt andet bagning. Herunder kan den anvendes til vaniljekranse.
Prøv den eksempelvis også i en hjemmelavet råcreme.
Du kan dog også komme en smule af vaniljepastaen i en varm kop kaffe. Det smager dejligt. Den smager også godt på havregrød.
Mængde
1 teskefuld vaniljepasta svarer nogenlunde til smagen af korn fra en vaniljestang.
Husk at omryste tuben inden du anvender den.
Ingredienser
Der findes forskellige varianter på markedet, men Tørsleff's indeholder:
Invert sukkersirup, vaniljeekstrakt (21,1%), inulin, vaniljekorn, fortykningsmiddel: traganth gummi.
Kis Treffer
Hej!
Vil gerne lige høre, hvad man kan bruge i stedet, når man ikke kan opdrive “mandelessens” i butikkerne mere. Har hørt, at “mandelaroma” overhovedet ikke dur i f.eks ris ala mande. Vedkommende, der brugte det måtte smide desserten ud.
Mvh Kis Treffer