Skøn opskrift på vaniljebudding, der laves på en bund af fløde. Anret buddingen med råsyltede ribs, og du har en fantastisk dessert.
Til vaniljebudding til seks personer skal du bruge:
2 pasteuriserede æg
3 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
5 decilitr piskefløde
4 blade husblas
Til råsyltede ribs bruger du
100 gram ribs
3 teskefulde rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
2 teskefulde citronsaft
Sådan laver du en fantastisk vaniljebudding med ribs:
Fyld koldt vand i en skål, og læg fire husblas ned i skålen. Lad dem udbløde i fem minutter.
Kom pasteuriserede æg, vaniljesukker og rørsukker i en skål, og pisk det luftigt med et piskeris. Du behøver ikke bruge el-pisker.
Varm fløden op i en tykbundet kasserolle, så det næsten når kogepunktet.
Pisk den varme fløde ind i æggemassen, og hæld den så tilbage i gryden.
Varm den forsigtigt op igen, og pisk nu husblas ind i buddingen. Tag et blad husblas ad gangen, vrid den tør for vand og pisk den ud i vaniljecremen.
Hæld cremen i seks dessertglas, og stil dem i køleskabet i 3-4 timer, hvor de nu stivner.
Vask ribs grundigt og kom dem i en lille skål.
Drys rørsukker og vaniljesukker over, og vend det hele rundt sammen med en smule citronsaft. Stil på køl i et par timer.
Anret nu vaniljebudding med råsyltede ribs på toppen. Stil gerne en skål på bordet med resten af de råsyltede ribs, så gæsterne kan supplere undervejs. Hvis du altså ikke bruger alle ribs til anretningen 🙂
Det er en vidunderlig dessert, og vaniljebuddingen er naturligvis nært beslægtet med den italienske panna cotta.
Note: I stedet for de råsyltede ribs kan du selvfølgelig også bruge friske bær. Blandt andet blåbær, hindbær og jordbær er gode som pynt på buddingen.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Vaniljebudding