Tzatziki med spidskål og ærter er græsk mad, der møder det nordiske køkken. Tzatzikien laves med græsk yoghurt, og den er lækkert tilbehør.
Tzatziki med spidskål og ærter minder naturligvis meget om den rigtige tzatziki. Rigtig meget faktisk. Hvad navnet jo også nemt afslører.
Og her i vores madglade hjem er tzatziki bestemt noget af det, som vi skulle have med på en øde ø, hvis det blev aktuelt.
Så en aften, da vi fik en almindelig spidskålssalat med tzatziki som tilbehør, var det nærliggende at mikse de to ting sammen.
Jeg synes, det er blevet en lækker og frisk salat, som er hurtig at bikse sammen, og så er tzatziki med spidskål perfekt som tilbehør til alt slags kød fra eksempelvis grillen.
Opskrift på tzatziki med spidskål
Tzatziki med spidskål, ærter og græsk yoghurt
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kom græsk yoghurt i en skål og pres hvidløgsfed i.
- Smag yoghurten til med salt og peber.
- Riv agurken og vrid væsken ud.
- Snit spidskål meget fint.
- Vend så ærter, spidskål og agurken i yoghurtblandingen og lad det hvile en halv time.
- Pynt evt. din tzatziki med spidskål med frisk purløg og agurk inden servering.
Se andre græske opskrifter:
Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
Græsk salat - opskrift med feta og oliven
Græsk tærte med oksekød, feta og oliven
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
Kom med din kommentar her