• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Macaroni and cheese opskrift med Grana Padano

Macaroni and cheese opskrift med Grana Padano

Macaroni and cheese
Macaroni and cheese er en ret med bechamelsauce, pasta og masser af ost. Her med et sprødt låg af rasp Grana Padano. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  15. februar 2025 - Udgivet:  25. november 2020

Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.
  2. Serveringstips til pastaretten
  3. Opskrift på macaroni and cheese
  4. Macaroni and cheese med Grana Padano
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Tip
Gå til opskrift

Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.

Macaroni and cheese - eller Mac & Cheese - er en amerikansk klassiker. Denne osteret er vaskeægte comfort food, som de ville kalde det i USA.

Den er varm, den er mild, den er cremet og virkelig lækker på en kold dag eller aften.

Ofte laves pastaretten helt enkelt med kogte makaroni blandet med en bechamelsauce.

Jeg har dog tilsat champignoner, løg og hvidløg for at give retten mere bid. Og så bruger jeg Grana Padano for den gode ostesmag.

Serveringstips til pastaretten

Da det er en relativt mildt smagende ret, er det en god ide at servere den til kød eller fisk, som giver modspil til osten.

Ofte vælger jeg laks, enten varmrøget eller bagt i ovnen. Laksen er en fisk med meget smag, farven giver samtidig kulør til anretningen.

Men naturligvis kan man sagtens spise Mac & Cheese uden tilbehør. Det mætter nemlig overordentligt.

Opskrift på macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Macaroni and cheese med Grana Padano

Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 400 g makaroni - kogt
  • 1 portobellosvamp - tern
  • 50 g champignon - tern
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 fed hvidløg - presset
  • ½ tsk muskatnød - stødt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 300 g Grana Padano - revet
  • 100 g mozzarella - revet
  • 0,5 dl rasp
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Sæt pastaen over kog. Kog til de er lidt hårdere end al dente, de må endelig ikke blive for bløde. Behold lidt af kogevandet og sæt pastaen til side.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær svampene i tern, hak skalotteløget fint, pres hvidløg.
  • Steg løg i et minut, tilsæt hvidløg, chili og muskatnød, steg videre et minut. Tilsæt derefter svampetern og steg i fem minutter. Sæt til side.
  • Lav en bechamelsauce: Smelt smør, hæld mel i og pisk godt sammen. Hæld langsomt mælken i, mens du pisker. Bliver det for tykt, tilsætter du lidt af pastavandet.
  • Tilsæt to tredjedele af den revede Grana Padano samt al mozzarellaen. Rør godt rundt. saucen vil nu være temmelig tyk og lettere klistret. Hæld svampe- og løg ned i saucen, rør rundt.
  • Bland pastaen med saucen, tilsæt lidt pastavand, hvis det klistrer for meget til skeen.
  • Hæld blandingen op i et ovnfast fad og drys først med den sidste del af Grana Padanoen. Drys derefter rasp ud over.
  • Bages i 20 minutter på 200 grader.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan eventuelt servere retten med en stor skål salat, så du får et vitamintilskud til en ret, som bestemt ikke er noget for de meget kalorieforskrækkede.

Her er opskrifter på gode salater, som spiller godt til macaroni and cheese.

Tomatsalat med rødløg

Salat med avocadocreme

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required