Dette er en opskrift på tomatsuppe med kylling. Tomatsuppen laves helt fra bunden af friske tomater, der bages i ovnen. Suppen er ekstra cremet og lækker.
Her får du min opskrift på en klassisk og nem tomatsuppe med kylling.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til tomatsuppe med kylling
1 kilo tomater
4 fed hvidløg
Olivenolie
2 spiseskefulde balsamico
1 stort rødløg
1 teskefuld sukker.
1 god bundt basilikum
Salt og friskkværnet peber
300 gram kyllingebrystfilet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med lidt olie og læg tomaterne i det.
- Hvidløgsfed snittes i tynde skiver og kommes ved.
- Hæld en god sjat olivenolie over, og tilsæt også et par spiseskefulde balsamico. Vend det rundt, og bag det i ovnen i 20 minutter.
- Varm imens en gryde op og kom endnu en god sjat olivenolie i. Rødløg pilles og hakkes groft, hvorefter det sauteres i olien i 10 minutter ved middel varme uden at tage farve. Løget skal blot blive blødt.
- Kyllingebryst steges i lidt olivenolie på en varm pande i cirka fem minutter på hver side, og krydres med salt og peber. Lægges til side.
- Efter de 20 minutter tages tomaterne ud af ovnen og puttes ned til løgene. Kog yderligere fem minutter.
- Hak et par håndfulde basilikum groft og kom dem i tomatsuppen.
- Blend indholdet i gryden med en stavblender til den ønskede konsistens opnås. Kom sukker i og smag også til med salt og peber. Det er især vigtigt at opnå den rigtige saltning af tomatsuppen.
Servering
Kyllingebryst skæres i mundrette stykker og kommes i en skål.
Tomatsuppen anrettes i fire dybe tallerkner eller små skåle, og kyllingebryst kommes i efter behag.
Pynt eventuelt også med friske basilikumsblade, og dryp eventuelt tomatsuppen med lidt ekstra olivenolie.
Tomater til tomatsuppe
Der skal anvendes friske tomater til denne opskrift og ikke andet.
Der bruges altså ikke dåsetomater eller anden væske.
Det giver en ekstra cremet suppe, men du kan sagtens tilføje lidt vand eller bouillon, hvis du ønsker den mere tynd i konsistensen.
Jeg har anvendt et kilo solmodne cherrytomater, som jeg synes passer perfekt til tomatsuppe, men andre typer tomater kan også sagtens bruges.
Se også mine opskrifter på: