Se her, hvordan du laver en lækker timiankylling i ovnen. Det er en nem opskrift på kylling, der steges i ovnen sammen med masser af timian.
Timiankylling er en lækker måde at tilberede kylling i ovnen på, og selvfølgelig især hvis du er glad for timian.
Kyllingen passer jo sig under tiden i ovnen, og imens kan du lave et lækkert tilbehør.
Du kan nyde kyllingen med en lækker salat med bulgur eller quinoa - se opskrifterne nederst. Og så måske et lille stykke brød til.
Det er altså en nem opskrift på dejlig hverdagsmad, der er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på helstegt timiankylling
Ingredienser
- 1 økologisk kylling 1,5 kg
- olivenolie
- groft salt
- 1 citron økologisk
- timian
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
- Kyllingen skylles og duppes tør. Husk at tjekke, at der ikke ligger en plasticpose med indmad i kyllingen.
- Læg kyllingen i et ildfast fad, og smør den godt med olivenolie. Kom hele vejen rundt.
- Den økologiske citron deles i mindre både og kommes ind i kyllingen sammen med nogle kviste frisk timian.
- Udenpå krydres kyllingen med groft salt (eller flagesalt) og masser af timian. Du kan både bruge tørret timian eller blade fra frisk timian. Men indeni kyllingen er det selvfølgelig friske kviste.
- Sæt fadet med din timiankylling ind i ovnen, og giv den nu først 15 minutter ved 230 grader varmluft.
- Derefter skrues ned til 180 grader varmluft, og kyllingen steges i ovnen i yderligere 45 minutter. Har du en mindre kylling, er stegetiden selvfølgelig lidt kortere.
- Tag kyllingen ud og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden den parteres.
Se også her, hvordan du laver den populære indonesiske kylling samt to forskellige, mættende salater: