Tilberedning af oksemørbrad bliver let og logisk, når man følger det Danske Kokkelandsholds instruktion. Her er den helt rigtige tilberedning.
Tilberedning af oksemørbrad kræver, at du behandler mørbraden med respekt. Det betyder, at du skal sørge for at skære den ud i flere stykker, før du steger.
Hvis du ikke deler oksemørbraden op før tilberedning, vil de tynde områder få for meget og de tykke for lidt.
Det råd samt mange andre får du i denne trin for trin-guide af kokken og kaptajnen for det danske kokkelandshold, Christian Wellendorf.
Lidl og Kokkelandsholdet har indgået et samarbejde om at forbedre danskernes evner i køkkenet blandt andet ved at lave disse masterclass-videoer.
Så vi er i hænderne på professionelle kokke, hvilket vi gerne vil være, når vi skal tilberede så dyrt et stykke kød.
Du finder videoen under opskriften.
Opskrift på perfekt tilberedning af oksemørbrad
Tilberedning af oksemørbrad trin for trin
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 800 gram oksemørbrad
- 3 gram flagesalt
- 1 bundt persille
- 2 fed hvidløg
- smør
- olie smagsneutral
- peber
Sådan gør du
- Skær den tykke ende af oksemørbraden, og gem det til senere for at få en ens tilberedning under stegningen.
- Skær med en lille kniv nænsomt sener og fedt af oksemørbraden. Når det er fjernet, skal mørbraden skæres ud i 4 stykker.
- Steg mørbraden af på panden ved fuld varme i en smagsneutral olie, til kødet får en god stegeskorpe. Steg ét stykke kød ad gangen. Skru ikke ned, så kødet risikerer at koge.
- Tilsæt smørret, et par fed hvidløg, en kvist timian eller rosmarin. Det giver alt sammen kødet ekstra smag.
- Forvarm ovnen til 160 grader almindelig ovnvarme. Placer midterstykket (chateaubriand-stykket) i sin egen bakke. Saml de andre stykker i en anden bakke.
- Sæt kødet i ovnen. De små stykker skal have 15 min., og de store stykker 5 min. mere. Tag kødet ud af ovnen ved en kernetemperatur på 58 grader.
- Lad kødet trække i 15-20 min. Temperaturen skal derefter stige et par grader mere - lad termometeret sidde i, og hold øje med det.
- Oksemørbraden er nu klar til servering med fx en god skysauce eller en bearnaise.
Video
Tips til servering og sauce
Du kan servere din fine, lyserøde oksemørbrad til kartofler og bearnaisesauce eller til en skøn kantarelsauce.
Her får du opskrifter på et par sauces, som passer perfekt til en oksemørbrad. Nederst ser du en grundopskrift på gastrik, en rødvinssirup, som giver ekstra smag til brun sovs.
Kom med din kommentar her