Her er en lækker opskrift på tikka masala kylling, der laves med masser af aromatiske krydderier. Kyllingekødet marineres dagen før, og er nem at tilberede.
Tikka masala kylling er virkelig en af de populære opskrifter med kylling, og den indiske ret er faktisk ret nem at lave.
Du skal blot starte i god tid, da kyllingekødet bliver bedst når det får lov til at marinere længe i den dejlige marinade. Og her samler masser af smag.
Så start gerne dagen før, men til gengæld er det nemt at lave din tikka masala kylling færdig.
Den indiske kyllingeret serveres naturligvis med ris.
Opskrift på tikka masala kylling
Tikka masala kylling - lækker indisk kyllingeret
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 500 g kylling i strimler
Marinade
- 1 dl yoghurt naturel
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. ingefær finthakket
- 5-6 spsk. limesaft friskpresset
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. cayennepeber
Sauce
- 1 stort løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk. ingefær finthakket
- 2 spsk. tomatpure koncentreret
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 spsk. mandler smuttede, meget finthakkede
- 4 dl vand
- 1 dl. madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Kom kyllingestrimlerne i en pose, hæld yoghurt marinden over.
- Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet.
- Læg det i køleskab - helst natten over - og masser marinaden ind i det engang imellem.
- Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter.
- Opvarm olie i en gryde og steg løg gyldne.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte.
- Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved.
- Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket bredbladet persille.
Tips
Tikka masala kylling nydes gerne med basmati ris til, og eventuelt også et lækkert stykke naanbrød til.
Flere opskrifter med kylling:
Butter chicken - nem opskrift på indisk murgh makhani
Tyrkisk kyllingekebab til pitabrød
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her