• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Tarte tatin - opskrift på fransk upside-down kage med æble

tarte tatin
Tarte tatin er en fransk æblekage, der laves på panden og bages færdig i ovnen. En ganske simpel opskrift, men den smager fremragende. Kagen er også en såkaldt upside-down kage. Foto: iStock.com/margouillatphotos.

Opdateret:  19. september 2024 - Udgivet:  28. marts 2019

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.
  2. Opskrift på tarte tatin
  3. Tarte tatin
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.

Her er opskriften på den berømte tarte tatin, der i øvrigt kan laves på forskellige måder.

Denne er med en butterdej, æbler, sukker og smør, men opskriften kan nemt varieres.

Prøv blandt andet at drysse lidt vaniljesukker over æblerne, og er du glad for kanel, kan du komme lidt over æblerne inden butterdejen lægges på.

I denne opskrift er der anvendt butterdej, men du kan også lave tarte tatin med mørdej. Se opskriften på mørdej her. Opskriften er beregnet til seks personer.

Se også disse opskrifter:

Banantærte

Omvendt ferskenkage

Æblekage

Gammeldags æblekage

Opskrift på tarte tatin

tarte tatin

Tarte tatin

Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.
Bedømmelse
4.5 fra 11 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 kg æbler
  • 1 citron
  • butterdej

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Æbler deles i kvarte, kernehuset fjernes og der skæres i tynde æblebåde. Vendes med citronsaft.
  • Kom sukker på panden og lad det smelte til karamel ved en middel varme.
  • Tilsæt så smør i mindre stykker og lad det smelte sammen til en ensartet karamel.
  • Fordel smukt æblebådene i panden og lad det lige karamellisere nogle minutter.
  • Låg derefter butterdej på, og klem dejen forsigtigt i siden hele vejen rundt i panden. Butterdejen skal altså nogenlunde passe med pandens diameter.
  • Stil panden ind i ovnen, og bag din tarte tatin i cirka 20-25 minutter.
  • Tag den færdigbagte æblekage ud af ovnen, og læg et fad over, hvorefter du hurtigt vender panden om, så din tarte tatin nu er på fadet med butterdejsbunden nedad.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
399
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
18
mg
6
%
Natrium
 
139
mg
6
%
Kalium
 
226
mg
6
%
Kulhydrater
 
56
g
19
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
303
IU
6
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tarte tatin serveres straks med enten en hjemmelavet is eller en creme fraiche.

Vil du lige tilføre det sidste franske islæt til den franske æblekage, kan du flambere den hurtigt med lidt calvados.

Antænd lidt lun calvados i en lille gryde, og hæld det derefter over kagen. Det ser festligt ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Rung Lenshøj

    oktober 05, 2024 at 11:28 am

    Syntes ikke mængde forholdene i denne tarte tatin passer sammen, for mange æbler i forholde til karamellen

    Svar
  2. Sheila Størup

    september 18, 2020 at 12:49 am

    Til Madens Verden.

    Det er en god opskrift på Tarte Tatin, men Ramsey laver også en creme til at hælde over. Mælk, fløde og æggeblommer samt smag af f.eks. vanille. Er der en opskrift på det også? Jeg har ikke kunne finde den nogen steder, og man kan jo ikke bare lave det uden at kende forholdene mellem ingredienserne.
    Mange hilsner og tak for nogle gode ideer
    Sheila

    Svar
    • Ole

      juni 23, 2022 at 7:24 pm

      Gordon Ramsay, har jeg set 2 udgaver på, hvor den ene var med Creme Fraiche, men ellers bruger han Is enten i Karamel eller Vanilje udgave, jeg har kun opskriften på den med Vanilje:

      250 ml Piskefløde
      125 ml Kondenseret Mælk
      1 Spsk Vanilje Sukker

      Fløden piske med en elpisker til lige før det bliver til Flødeskum, så røres Vaniljen i og piske lidt mere, og til sidst den Kondenserede Mælk, som piskes i 1 minut, og så skal det ellers bare i fryseren i op til 6 timer, så har du en rigtig lækker om noget ganske sød Is 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required