Opskrift på tærte med kylling og broccoli, der er nem at lave. Tærten bages også med broccoli, bacon og peberfrugt, og den er god til frokost dagen efter.
Opskriften på tærte med kylling og broccoli er beregnet som hovedret til fire personer.
Rester er fremragende i madpakken.
Ingredienser til tærte med kylling og broccoli
200 gram hvedemel
125 gram koldt smør
2 pasteuriserede æggeblommer
Et lille nip salt
3 spiseskefulde vand (måske en smule mere)
Fyld til tærte af
200 gram kyllingebryst
100 gram tørsaltet bacon
1 bundt forårsløg
1 halvt broccoli
1 rød peberfrugt
8 æg
1 deciliter fløde
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål, og skær det kolde smør i mindre tern. Kom dem op til melet, og smuldr det ud. Du skal lave dejen hurtigt, da den ikke må blive for varm. Derfor skal du heller ikke ælte, men blot samle tærtedejen.
- Tilsæt så et lille nip salt, æggeblommer og vand. Saml dejen hurtigt, og tilsæt om nødvendigt en smule mere vand.
- Kom lidt mere mel på køkkenbordet, og rul hurtigt tærtedejen ud, og læg den forsigtigt op i en smurt tærteform.
- Dejen må gerne stikke lidt op over kanten på tærtefadet. Stil den på køl i 30 minutter.
- Imens laver du fyldet til den dejlige tærte med kylling.
- Bank let kyllingefileter ud med kagerullen. Læg dem mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade.
- Steg dem i lidt smør på en meget varm pande i 2-3 minutter på hver side. Krydr med lidt salt og peber. Lad hvile lidt og skær kyllingefileterne i mindre tern.
- Skær den tørsaltede bacon ud i mindre tern, og rist dem sprøde på den varme pande. Til sidst ristes forårsløg i tynde skiver med.
- Tag tærten ud af køleskabet efter en halv time, stik i den med en gaffel, og bag den i ovnen ved 175 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.
- Del broccoli i små buketter, og kog dem et halvt minut i letsaltet vand. Køl af med koldt vand, så kogningen standses straks.
- Rød peberfrugt skæres ud i mindre stænger.
- Pisk æggene sammen med fløde.
- Fordel ristede bacontern og forårsløg nederst i tærten. Læg så broccoli over, og derefter peberfrugt.
- Derefter lægger du kylling på, og endelig fordeler du æggemassen ud over tærtefyldet. Krydr med friskkværnet peber.
- Bag nu tærten i 30 minutter ved 175 grader varmluft, og lad den hvile i 15 minutter utildækket på køkkenbordet inden du skærer den ud.
Note: Kold tærte er fortrinlig frokost dagen efter.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Tærte med kylling og broccoli
Hvor meget fløde skal der i? Synes ikke det står under ingredienser
Hej Sanne
Tak for det - den er nu rettet til 🙂
Det er ca. 1 dl. fløde, som dog kan udskiftes med mælk.
Alt det bedste
Holger