Få en lækker opskrift på svinemørbrad med champignon og løg, der er en nem hverdagsret til aftensmad. Her lavet i fad med kartofler og feta.
Svinemørbrad med champignon og løg er en lækker ret, som du kan bruge både som hverdagsmad, weekendmad og til gæster.
Her steges mørbrad i ovnen sammen med bla. champignon og kartofler, og det er altså en både skøn og nem ret at lave.
Der er oregano i retten, men den kan udskiftes med andre krydderurter, herunder persille.
Bemærk, at opskriften er beregnet til seks personer, men er I kun fire, kan resten sagtens bruges dagen efter.
Opskrift på svinemørbrad med champignon
Svinemørbrad med champignon, løg og kartofler
Ingredienser
- 2 svinemørbrad - afpudset
- 1 kilo aspargeskartofler - skrubbet og kogte
- 250 g champignon - skåret i grove stykker
- 2 rødløg - hakket
- 1 håndfuld oregano - frisk, hakket
- 100 g fetaost - smuldret
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl fløde
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på eftervarmen på blusset.
- Når de er afkølede, halveres de eller skæres i kvarter, alt efter størrelse.
- Afpuds de to svinemørbrad og skær et dybt snit på langs, men ikke hele vejen igennem.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter løgene, til de blive bløde og begynder at få lidt farve. Tag dem af varmen.
- Gør champignonerne klare.
- I et ovnfast fad hældes hakkede tomater og fløde, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og bland det hele godt sammen.
- Læg kartoflerne ned i og krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg de flækkede mørbrad ovenpå og drys dem med salt og friskkværnet peber.
- Fordel løgene på dem, derefter oregano, champignon og feta. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber og dryp med olivenolie.
- Sæt dine svinemørbrad med champignon i en 210 grader varm ovn (varmluft) i 30-35 minutter, til mørbraden er netop gennemstegt, den må gerne være rosa.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Fadet med svinemørbrad med champignon tages ud af ovnen, og kødet skæres i mindre stykker.
Retten serveres straks sammen et stykke brød og en god salat.
Se mere indhold her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: