Det her er nok den bedste svinemørbrad i fad opskrift med madlavningsfløde, hvor du får en fantastisk sovs og lækkert kød.
Svinemørbrad i fad opskrift med madlavningsfløde i stedet for den noget federe piskefløde, så her er der allerede skåret en af kalorierne.
Mørbradretten laves desuden med lidt bacon, så helt fedtfattig er den selvfølgelig langtfra, men den smager super godt.
Opskriften er til 6 personer, men du kan sagtens lave den til fire personer, og så bruge resten dagen efter. Retten smager næsten endnu bedre opvarmet dagen derpå.
Til denne svinemørbrad i fad opskrift med madlavningsfløde skal du bruge:
2 svinemørbrad
200 gram bacon i tern
2 rødløg
2 røde peberfrugter
1 deciliter kraftig kalvefond (1 deciliter vand + 2 spiseskefulde kalvefond fra flaske)
5 deciliter madlavningsfløde 18%
3 teskefulde paprika
2 spiseskefulde engelsk sauce
400 gram hakkede tomater (1 dåse)
70 gram tomatpasta
Salt og friskkværnet peber
SE HVORDAN du laver den perfekte æggekage i ovn
Sådan laver du den lækre svinemørbrad i fad opskrift med madlavningsfløde:
Svinemørbraderne afpudses for sølvsene og fedt, og skæres derefter i bøffer på cirka tre centimeter tykkelse. Bank dem let flade med hånden, og krydr med lidt salt.
Kom lidt olie på en varm pande, og brun mørbradbøfferne et minuts tid på hver side, så de får en god farve. Læg dem i et stort ildfast fad.
Steg så bacon i tern sprøde, og hæld dem over bøffferne i fadet.
Rødløg hakkes groft, og de røde peberfrugter snittes i tynde strimler. Svitses let i lidt mere olie på panden, hvor du giver dem et par minutter, men løgene skal ikke blive mørke.
Kom så kalvefond ved sammen med madlavningsfløde, paprika, engelsk sauce, hakkede timater og tomatpasta. Lad det koge op, og smag til med salt og peber. Lad det simre 3-4 minutter.
Fordel det over kødet i fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, hvor retten skal have 25 minutter.
I mellemtiden kan du koge nye kartofler eller løse ris.
KAN OGSÅ serveres med dampede grønne asparges – sådan gør du
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.