Svinekam uden svær er et glimrende stykke kød, og netop fordi sværen ikke er med, er det også en mere fedtfattig udskæring. Her langtidssteges den i ovnen.
Svinekam uden svær er ofte på tilbud i supermarkederne, og her får du et godt stykke kød til prisen.
Du kan følge denne opskrift, og gnide svinekammen ind i salt og brun farin, hvorefter den steges i lang tid ved lav varme.
Det giver et virkelig godt stykke kød, der på inden måde bliver tørt.
Jeg har købt et stykke svinekam med ben, men du kan sagtens også købe et stykke uden benene i. Så kan du nøjes med cirka et kilo til fire personer.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til svinekam uden svær
1,2 kilo kamsteg uden svær (med med ben)
1 spiseskefuld groft salt
2 spiseskefulde brun farin
3 deciliter vand
2 laurbærblade
Fremgangsmåde
- Dup svinekammen tør med et stykke køkkenrulle, og rids oversiden i små tern eller ruder.
- Groft salt og brun farin mases godt sammen i en lille skål.
- Gnid nu salt og brun farin grundigt ind i kødet, og lad det derefter hvile i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Læg svinekammen i et lille ovnfast fad, og kom vand og laurbærblade ved.
- Stil fadet i ovnen, hvor det nu skal have cirka seks timer.
- Undervejs kan du med fordel nogle gange øse lidt af skyen op over svinekammen.
- Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.
- Skyen kan jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Skær den færdige svinekam uden svær i skiver, og servér den sammen med brasede kartofler og en lækker broccolisalat.
Se også mine opskrifter på:
Sådan steges en almindelig flæskesteg
Din vurdering
-
Svinekam uden svær
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments