Her er min opskrift på svensk pølseret med ketchup. En rigtig klassiker med pølser og kartofler, og en populær ret til både børn og voksne.
Svensk pølseret med ketchup er en sikker vinder og favorit, når du skal lave aftensmad til børn.
En super simpel ret med pølser, kartofler, løg og ketchup, men den vækker altså glade smil hver gang, man sætter pølseretten på boirdet.
Også voksne kan sagtens være med her, og mængden af de enkelte ingredienser kan jo varieres som man synes.
Bemærk, at jeg normalt ikke skræller kartoflerne, medmindre de meget grimme i skrællen. Dels bevarer du mere næringsindhold ved at beholde skrællen på, og dels er det nemmere og hurtigere.
Opskriften på svensk pølseret med ketchup er beregnet til fire personer.
Opskrift på svensk pølseret med ketchup
Ingredienser
- 1,5 kilo kartofler koges og afkøles, skæres i mundrette stykker
- 2 løg hakket, jeg bruger alm. zittauerløg
- 2 spiseskefulde smør til stegning
- 600 gram pølser gerne wienerpølser
- 3 teskefulde paprika
- 5 spiseskefulde ketchup jeg bruger Heinz, men alle kan anvendes
- 2,5 deciliter fløde
- 140 gram tomatpasta en stor dåse
- 2 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
- purløg til pynt
Sådan gør du
- Start med at koge kartoflerne næsten møre i saltet vand. Jeg plejer ikke at skrælle kartoflerne til min udgave af svensk pølseret med ketchup, og det er der to grunde til: Dels er det sundest at beholde skrællen på, og dels er det nemmere. Og hurtigere - det var faktisk tre gode grunde.
- Køl de kogte kartofler helt af og skær dem derefter i mindre og mundrette stykker.
- Løg hakkes nogenlunde fint, men de behøver ikke at være helt finthakkede.
- Kom smør i en stor sauterpande eller lignende, og når smørret er brust af, kommes de hakkede løg på. Sauteres af uden at tage farve. Så gør det ved middel varme.
- Skær pølser i mindre stykker, og jeg plejer at bruge wienerpølser. Men alle slags kan anvendes.
- Kom pølserne ved løgene og steg videre i et minuts tid.
- Tilsæt så kartofler, paprika, ketchup, fløde og tomatpasta. Derefter ca. to deciliter mælk, men tilpas mængden af mælk, så du får den rette konsistens.
- Vend pølseretten godt rundt. Nu lægges der låg på panden, og svensk pølseret med ketchup varmes igennem i ca. 10 minutter. Hold den på middel varme eller lidt lavere, så retten med pølser og kartofler ikke brænder på. Rør gerne i retten et par gange undervejs.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt. også lidt mere paprika.
Næringsindhold
Note
Svensk pølseret med ketchup serveres straks, og pølseretten pyntes med klippet purløg ved anretningen.
Rester af den svenske pølseret med kartofler kan varmes til frokost dagen efter, men husk altid hurtigt at stille madrester på køl!
Her finder du mere inspiration med skønne opskrifter på aftensmad.