Surdejsfocaccia er et lækkert madbrød, som passer til alle slags måltider. Brødet er så godt, at man skulle tro, det kom direkte fra bageren.
Surdejsfocaccia med hvidløg og rosmarin er en af de opskrifter, jeg har lavet, hvor jeg bliver helt overrasket og stolt over, at jeg selv har bagt det. Fordi det er så godt, at man skulle tro, det var fra et bageri.
Og nu kan du også lave det, fordi det er faktisk ikke så svært igen. Selvfølgelig tager surdejsdej altid lidt længere tid at lave, men jeg lover, at det er det værd.
Det skal faktisk kun hæve cirka seks timer, så hvis du går i gang med brødet om formiddagen, har du frisklavet brød klar til aftensmaden.
Se også vores andre opskrifter:
- Blomsterfocaccia - et spiseligt kunstværk
- Nem opskrift på italiensk foccacia
- Opskrift på ciabattabrød med store lufthuller
Opskrift på surdejsfocaccia med hvidløg og rosmarin
Ingredienser
- 115 gram surdejsstarter sulten
- 460 gram vand
- 420 gram hvedemel
- 180 gram fuldkornsmel
- 10 gram salt
- 10 gram olivenolie
Topping
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk rosmarin stødt
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål og tilføj surdejsstarter og vandet. Rør det sammen. Tilføj nu fuldkornsmelet og salt og rør det sammen.
- Tilføj hvedemelet, mens du ælter dejen sammen. Du kan gøre det med håndkraft eller med maskine. Når alt melet er æltet ind i dejen, tilføjer du olivenolien, mens du ælter videre.
- Dejen skal være ret klistret, men forsæt med at ælte i ti minutter. Dæk nu dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den stå i 30 minutter.
- Efter 30 minutter skal du "folde dejen". Gør det ved at gøre din hånd våd og tage fat i et hjørne af dejen og hiv hjørnet ind mod midten. Gør det med alle fire hjørner og dæk nu dejen til igen og lad den hvile 30 minutter. Gør dette fire gange med 30 minutter mellem hver gang.
- Tag nu en kageform og smør den med olivenolie. Hæld dejen deri. Dæk den til med et fugtigt viskestykke og derefter en plastikpose udover. Lad den nu hæve i 4 timer på køkkenbordet eller over natten i køleskabet.
- Tænd nu ovnen på 230 grader almindelig ovn. Lad den blive helt gennemvarm, før du bager brødet.
- Når brødet er hævet færdigt, gør du dine fingre lidt våde, og så trykker du huller med fingrene ned i dejen. Hæld olivenolie henover dejen, snit hvidløget fint og drys det henover dejen. Drys med rosmarin og salt.
- Bag nu brødet i cirka 30 minutter. Det er færdigt, når det er blevet flot gyldent. Lad det køle ned på en rist. Så er dit surdejsfoccacia klar til servering.
Tip
Du kan vælge at lave surdejsfoccacia om aftenen og lade det koldhæve natten over, hvis du foretrækker det. Men så får du ikke foldet det hver halve time, som giver den fantastiske konsistens.
Hvis du ønsker at hæve dejen hen over natten i køleskabet, så skal du tage dejen ud en time før, den skal bages.
Så får dejen stuetemperatur, og den naturlige gær vågner fra sin dvale.
Comments
No Comments