Suppe af pastinakker er en fantastisk suppe, der både kan bruges som forret og hovedret. Her lavet med sprødstegte tern af kalkun.
Jeg elsker rodfrugter, og denne suppe med pastinakker og kartofler er en af mine absolutte favoritter. Og har været det i mange år.
Rodfrugterne koges møre i cirka en halv time, og derefter blendes den. Så smages suppen til med lidt fløde, sennep og lidt citronsaft.
Pastinaksuppen er fremragende til forret, men kan sagtens også bruges til hovedret.
Suppen er fryseegnet, så gem endelig resterne og varm op når du har lyst til en omgang hurtig og sund suppe.
Opskriften på pastinaksuppe er beregnet til fire personer.
Opskrift på suppe med pastinakker
Suppe med pastinakker og kartofler
Ingredienser
- 1 lille rødløg - i små tern
- 1 porre - grofthakket
- 2 hvidløg - finthakkede
- 400 gram kartofler - skåret i tern
- 400 gram pastinakker - i tern
- 1,5 liter vand
- 2 bouillonterninger - - hønsefond eller klar bouillon
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 deciliter fløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Kalkuntern
- 500 gram kalkunbryst - fersk, i tern
Pynt/topping
- 2-3 pastinakker - i tynde skiver
- 2-3 gulerødder - i tynde skiver
- 1 potte persille - hakket
Sådan gør du
- Find en stor gryde frem, og kom en god slat olivenolie i den. Varm det op ved middel varme, ikke for varmt.
- Kom så rødløg, hvidløg og porre i og lad det svitse nogle minutter. Det skal ikke tage farve, men blot klares.
- Kom så kartoffeltern og pastinakker i, og rør rundt. Lad det svitse fem minutter, hvor du rører indimellem.
- Så tilsætter du vand og to bouillonterninger, tørret oregano og timian, og lader det koge op.
- Når det koger, skruer du ned for varmen, og nu skal din suppe af pastinakker simre i cirka 30 minutter under låg.
- Imens laver du sprødstegte kalkuntern og topping til din suppe med pastinakker.
- Find et ildfast frem, og smør den. Læg skiver pastinakker og gulerødder i, og overhæld med lidt smeltet smør. Krydr med lidt salt, og bag nu rodfrugterne i ovnen indtil de er sprøde - det tager cirka 25 minutter.
- Varm en pande op ved høj varme, her skal der brunes igennem. Kom en lille klat smør på - ikke for meget for så koger kalkunkødet i stedet for at stege.
- Fordel kalkuntern på panden, og lad dem brune godt af. Vend rundt med en gaffel eller spartel, eller ryst panden, så kødet bliver brunet på alle sider.
- Steg kalkunkødet ved den høje varme i cirka fem minutter, og læg det på en tallerken.
- Når rodfrugterne er kogt møre, blender du rodfrugtsuppen. Nemmest med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt så piskefløde, og smag suppen til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Anret med pastinaksuppe i en dyb tallerken, derefter tern af kalkunbryst, ovnbagte skiver af pastinak og gulerod - og slut med et drys friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige suppe med pastinakker og kartofler serveres straks - og krydr gerne med lidt friskkværnet peber lige inden servering.
Nydes med et godt stykke brød til.
Se også mine suppeopskrifter på:
Erik Balch Frisgaard
Super lækket suppe!
Claes P.
Genial suppe. Og godt tænkt med kalkunkødet i suppen. Kan man ikke osse lave den med persillerødder? Det skal i hvert fald prøves.
Vh Kokken fra Kolding