Elsker du også pasta? Så prøv denne opskrift på en nem og sund pastaret med masser af velsmag fra pinjekerner, pesto og ost.
Her er opskriften på en super lækker favorit hos os - en nem og sund pastaret med kylling og friske grøntsager.
Du kan nemt variere grøntsager og kød efter smag, og hvad du har tilgængeligt.
Det er en super nem og sund pastaret, hvor pesto, pinjekerner og ost sørger for, at der er masser af lækker smag tilstede.
Retten serveres med alle de tilberedte ingredienser i små skåle, så du nemt selv kan kombinere og kreere din egen tallerken. Retten er derfor et stort hit blandt børn, der elsker, at de selv kan få lov til lave deres egen ret.
Opskriften her er til 2-3 personer afhængigt af, hvor sultne I er.
Ingredienser
300-350 gram kylling brystfilet eller inderfilet
1 pakke frisk pasta, for eksempel med spinat
150 gram cherrytomater
1 bundt asparges
Citronsaft fra ½ citron
40 gram pinjekerner
50 gram fast, modnet ost som Vesterhavsost eller parmesan
70 gram god grøn pesto
½ teskefuld tørret eller en dusk frisk rosmarin
Smør eller olivenolie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sådan laver du lækker nem og sund pastaret:
- Sæt en gryde med vand og salt over til kogning af pasta.
- Klargør grøntsagerne: Skyl tomater, skær dem i små både og kom dem i en lille skål. Skyld asparges og bræk forsigtigt den trevlede ende af i bunden.
- Rist pinjekernerne på en meget varm og tør pande indtil de får farve. Vend dem hele tiden undervejs, og pas på de ikke bliver for mørke. Når de har fået lidt farve tages de af panden og kommes i en lille skål.
- Skær kyllingen i mundrette stykker. Steg dem på en middelvarm pande i smør eller olivenolie og krydr med rosmarin, salt og peber. Når kyllingen er færdigstegt tages den af panden og kommes i en lille skål.
- Varm igen panden godt op. Kom en klat smør på panden og svits asparges ved høj varme, mens du vender dem. Kom citronsaft og groft salt på, og vend asparges rundt. De skal kun have ganske kort tid, så de stadig har bid: Cirka 1 minut på panden, afhængig af deres tykkelse. Når de har fået varme, citron og salt tages de af panden, halveres og kommes i en lille skål.
- Når vandet koger, koges den friske pasta efter anvisningen på pakken, cirka 2-4 minutter. Når den er kogt, hældes vandet fra og pastaen kommes i en skål og vendes med den grønne pesto.
- Riv osten groft og kom den i en lille skål.
Servering
Sæt alle de små skåle på bordet, og lad alle ved bordet lave deres egen tallerken efter smag og temperament.
Server evt. et godt brød til, eksempelvis et grydebrød, der smager fantastisk.
Har du mod på det, kan du også lave din egen pesto.
Velbekomme med en super lækker nem og sund pastaret!
Prøv også disse opskrifter
Basilikumspesto - opskrift på hjemmelavet pesto
Pasta pomodoro - pasta opskrift med nem tomatsovs
Pasta med røget laks og spinat - nem og lækker pastaret
Comments
No Comments