Stuvede porrer er kogte porrer i en bouillon, og når porrerne er møre, jævnes suppen. De stuvede porrer er fremragende tilbehør til blandt andet frikadeller og kylling.
Ingredienser til stuvede porrer er
4 store porrer
3 deciliter vand
1 bouillonterning
1 spiseskefuld Maizena
1 bundt persille
Salt og peber
Sådan laver du stuvede porrer
- Porrerne rengøres, og vær især opmærksom i toppen, hvor de skal skylles grundigt for at undgå jord. Giv dem eventuelt et lille snit så du får vasket al jorden væk.
- Skær porrerne i tynde skiver og kom dem i en gryde.
- Tilsæt vand og en bouillonterning og kog det op.
- Kogetiden er cirka 15 minutter, men kog porrerne lidt længere hvis du ønsker dem helt udkogte.
- Rør Maizena ud i lidt vand og jævn bouillonen. Ønsker du mere sovs til porrerne, kan der tilsættes yderligere vand. Kog det op.
- Persillen hakkes fint og vendes i til sidst, og de stuvede porrer smages til med salt og peber.
Porrerne er lækkert tilbehør til frikadeller eller en helstegt kylling i ovn.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Opskrift på stuvede porrer
Stem her
( stemme)
Erik Mortensen
Ku godt bruge en næringsberegning. Ellers en supergod side, bruger den meget