Kartoffelbåde er super tilbehør til mange retter med kød, og de er nemme at lave selv. Brug bagekartofler, som koges før turen i ovnen.
Hjemmelavede kartoffelbåde smager bedre end de færdigkøbte på frost, og så er de både bedre og billigere 🙂
Jeg plejer at lave dem af store bagekartofler. Dels er det nemmere, men det giver også større kartoffelbåde.
Og så er det et godt trick, at koge kartoffelbådene før de steges færdige i ovnen.
Opskriften her er beregnet pr. person, men du ganger den jo bare op til den mængde, som du skal bruge.
En bagekartoffel giver seks store kartoffelbåde, og det rækker fint til hver.
Husk: Tjek altid at dine bagekartofler ikke er grønne, for så skal de kasseres. Det er IKKE nok blot at skære de grønne steder væk!!!
Sådan laver du kartoffelbåde i ovn - opskrift pr. person:
1 bagekartoffel
1 spiseskefuld balsamico
1 spiseskefuld olie
En halv teskefuld oregano
Et lille nip salt
Start med at vaske kartoflerne rene. Dem dem først i halve, som du igen deler i tre stykker. Så du altså får seks kartoffelbåde af hver bagekartoffel.
Kom dem op i en gryde med vand - der skal IKKE tilsættes salt.
Kog kartoffelbådene i cirka 10 minutter.
Hæld forsigtigt kartoffelbådene op i et dørslag, og køl dem af med koldt vand.
Dup dem tørre i et viskestykke, og læg dem i en skål.
Tilsæt olivenolie, balsamico, oregano og salt, og vend det rundt med hænderne.
Gør det forsigtigt, så du ikke smadrer kartoflerne!
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og læg kartoffelbådene op på pladen.
Sæt dem ind i forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og her skal de bages i cirka 30 minutter.
Servér straks - og kartoffelbådene er fremragende til blandt andet oksefilet med madagaskar pebersauce og dampet broccoli.
Kartoffelbåde er super tilbehør til mange retter med kød, og de er nemme at lave selv. Brug bagekartofler, som koges før turen i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk
Kom med din kommentar her