Her finder du en virkelig god opskrift på stegte rødspætter med persillesovs, hvor jeg giver dig gode råd til persillesovsen.
Stegte rødspætter med persillesovs laves med benfrie rødspættefileter, der vendes i æg og rasp, inden de steges i smør på panden.
Helt klassisk mad med masser af smag, hvor letkogte kartofler og dampet blomkål passer perfekt til.
Opskriften er til fire personer.
Til stegte rødspætter med persillesovs anvender du:
8 store og flotte rødspættefileter uden ben
2 æg
Rasp
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Persillesovs laves af
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
4-5 deciliter mælk
Lidt revet muskatnød
Salt og peber
1 stor dusk persille
600 gram kogte kartofler - se her hvordan du koger nye kartofler
1 blomkål - se her hvordan du koger blomkål
Sådan laver du stegte rødspætter med persillesovs:
- Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.
- I en anden dyb tallerken kommes rasp i.
- Dyp nu først rødspættefileterne i æggemassen, selvfølgelig på begge sider, og derefter dyppes i raspen. Sørg for at få raspen til at hænge fast på hele fisken, så smager den bedst.
- Læg fiskefileterne på et skærebræt, og lad dem tørre mens du laver persillesovs.
- Smelt smør i en kasserolle, og pisk hvedemelt i.
- Pisk derefter mælken gradvist ind i sovsen indtil du når den rette konsistens. Du skal bruge cirka fire deciliter mælk, men måske lidt mere. Smag den hvide sovs til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Lad sovsen simre mens du steger fiskefileterne.
- Hak også persillen fint, men vent med at tilsætte den til lige før servering.
- Smelt en stor klat smør på en middelvarm pande, og steg nu rødspætterne et par minutter på hver side. Læg ikke flere rødspættefileter på panden ad gangen end at de kan være der uden at overlappe hinanden, og krydr til sidst med salt og friskkværnet peber.
- Læg til side, og steg alle fiskefileterne færdige. Du kan eventuelt opbevare rødspætterne i ovnen ved 80 grader i et ildfast fad.
- Vend den friskhakkede persille i sovsen, og servér til de stegte rødspætter, kartofler og blomkål.