Stegt torsk er både lækkert og nemt at tilberede - og så er det super sundt. Her vendes den i rugmel, så den får en lækker sprød stegeskorpe.
Stegt torsk er en fantastisk lækker spise! Torsken er lys i kødet og har en mild smag, der gør den egnet for både fiskeelskere og dem, der er lidt mere skeptiske over for smagen af fisk. Stegt torsk er en sikker vinder – og så er den nem at tilberede.
Fisk er sundt for kroppen og indeholder både de sunde omega-3 fedtsyrer, protein, D-vitamin, jod og selen. Der findes både fede og magre fisk, hvor torsken hører til de magre.
Ifølge de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen skal vi spise 350 gram fisk om ugen. Det svarer til to gange om ugen til aftensmad og flere gange om ugen til pålæg. Det er dog de færreste af os, der når op på den anbefalede mængde fisk. Med denne lækre og lette ret med stegt torsk bliver du hjulpet lidt på vej til at få spist mere fisk.
Perlebygsalaten er dejlig frisk til fisken og rygeostcremen giver masser af smag og en lækker cremethed til retten.
Ingredienser (4 personer)
600 gram torskefilet uden skind
Rugmel til at vende torsken i
250 gram perlebyg
1 bundt radiser
1 agurk
100 gram babyspinat
1 bundt purløg
200 gram rygeost
1 bundt forårsløg
1 lime
1-2 spsk olivenolie
Smør til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog perlebyg efter anvisning på pakken.
- Skær forårsløg i skiver og vend dem med rygeost, lidt limesaft og olivenolie til en creme. Smag til med limesaft.
- Skær radiser i tynde skiver og agurk i små tern. Skyl babyspinaten.
- Når perlebyg er kogt færdig blandes den med radiser, agurk og spinat. Smag perlebygsalaten til med salt og peber og drys til sidst med hakket purløg.
- Vend torsken i rugmel blandet med salt og peber og steg den på en pande.
Servering
Server stegt torsk med perlebygsalat og rygeostcreme ved siden af.
Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet.
Se også disse artikler
Sådan får du børn til at spise fisk
Bagt pighvar med svampe og jordskokker
Comments
No Comments