Squashmuffins er svære at holde fingrene fra. De er både luftige og velsmagende. Og så er flødeost-frosting jo altid uimodståelig. Her er opskriften.
Squashmuffins føles ikke så syndige at spise som andre kager. Der er nemlig både revet squash og sunde valnødder i.
Samtidig har jeg byttet smørret ud med olivenolie, så vi får de gode umættede fedtsyrer i stedet for de mættede.
Men en kage skal være sød, så naturligvis indeholder disse muffins også sukker. Og kombinationen af sødt og sundt er altså rigtig godt.
Squashen giver en konsistens, der er svampet og luftig. Og så er der fine små, grønne prikker fra skrællen i de bagte muffins.
Jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften, for hver gang jeg har bagt disse muffins, er kagefadet blev støvsuget. Så godt smager de.
Opskrift på squashmuffins med valnødder
Ingredienser
- 1 stk squash fintrevet
- 80 gram valnødder hakkede
- 1 spsk citronskal
- 2 stk æg
- 1,75 dl sukker
- 2,5 dl hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl olivenolie
Flødeost-frosting
- 100 gram flødeost naturel
- 3 spsk citronsaft
- 0,5-1 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Pensel muffinsforme med olie.
- Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps med el-mikseren.
- Si hvedemel, bagepulver, kanel og vanilje ned i æggesnapsen. Vend det godt med en dejskraber.
- Tilsæt olivenolie, citronskal, squash og de hakkede valnødder og rør dejen uden at piske.
- Hæld dejen op i formene, så de er fyldt en cm. fra kanten.
- Bag i 20 minutter, men stik en strikkepind el.lign. i en muffin efter et kvarter for at se, om de allerede er færdige. Bagetid afhænger nemlig af dine muffinsformes størrelse.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i mindst et kvarter, så flødeost-frostingen ikke smelter, når den kommes på toppen.
Flødeost-frosting
- Pisk ost, vaniljesukker, citronsaft og en halv dl. flormelis sammen.
- Tilsæt mere citronsaft, hvis du kan lide en syrlig frosting. Tilsæt mere flormelis, hvis frostingen er for blød. Hellere tilsætte lidt flormelis ad gangen end komme for meget i fra begyndelsen.
- Smør frosting på hver muffin eller sprøjt den på med en tyl. Drys med hakkede nødder eller anden form for kagepynt.
Har du også lyst til at bage andre former for muffins, kan du tjekke nogle af disse meget forskellige opskrifter ud.