Bag de bedste squashboller med gulerod og solsikkekerner. Her er en nem opskrift på boller med squash, og bollerne kan sagtens fryses ned.
Squashboller er ikke kun virkelig lækre boller, der smager godt, men det er også en god måde at brugt en squash i køleskabet på.
Her tilsættes nemlig revet squash til dejen sammen med gulerod og solsikkekerner. Det smager fantastisk godt.
Opskriften giver ca. 12-16 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Relaterede opskrifter:
Opskrift på squashboller
Squashboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2 teske sukker
- 2 teske salt
- 3 deciliter mælk
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 æg
- 50 g solsikkekerner
- 1 squash - groftrevet
- 3 gulerødder - groftrevet
- 150 gram durummel
- 400 gram hvedemel - mere eller mindre efter behov
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og drys med sukker.
- Lun mælk til det er håndvarmt og kom det i skålen til gæren, som opløses i det lune væske.
- Tilsæt olivenolie og æg, rør rundt.
- Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
- Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
- Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes. Mængden af hvedemel er vejledende.
- Ælt det godt, dejen til squashboller skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem.
- Form til en kugle, som lægges i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
- Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til squashboller - store eller små efter behag,sæt på bageplade, dæk til og lad dem igen hæve i 1 time et lunt sted.
- Tænd din ovn på 225 grader almindelig over- og undervarme.
- Pensl med mælk, bag dine boller med squash ved 225 grader ved almindelig varme (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte squashboller køle af på en rist, så du ikke får kondens i bunden af bollerne.
Boller bagt med squash er fine at fryse ned.
Flere opskrifter med squash:
Del dine ideer og tanker med os andre her: