Opskrift på en virkelig god spidskålssalat, der laves med æble og rosiner. Salaten får også lidt frisk purløg, samt citronsaft og olie.
Opskriften på spidskålssalat er beregnet til fire personer.
Ingredienser til spidskålssalat
Et halvt spidskål - gerne økologisk
2 æbler
1 håndfuld økologiske rosiner
1 lille dusk purløg
2 spiseskefulde citronsalt
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Spidskål snittes ganske fint fra den spidse ende og ind mod stokken, men jeg vil anbefale, at du ikke anvender noget af stokken, Den er nemlig mere træg, og ikke så god i en salat.
- Klem den fintsnittede spidskål hårdt sammen i hånd for at blødgøre den, og og læg så kålen i en skål eller et fad.
- Æblerne skæres ud i kvarte, og kernehuset kasseres. Æblerne skæres derefter i små skiver, og lægges over spidskålen.
- Nu hælder du lidt citronsaft over æblerne, så de ikke bliver misfarvede.
- Fordel en god håndfuld rosiner over salaten, og derefter lidt olivenolie.
- Til sidst hakker du purløg fint, og strør det ud over spidskålssalaten.
Nu er din spidskålssalat færdig, men hvis du er glad for nødder, kan du også tilføre det.
Blandt andet i form af cashewnødder eller saltede mandler, der hakkes groft.
Se også mine opskrifter på: