Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Spidskålssalat med æble og avocado er en klassisk salat, som alle kan lide. Salaten er utrolig nem at lave, og så passer den til alt fra en god bøf til stegt kylling.
Desuden er den selvfølgelig sund, så gem gerne opskriften. Du bliver glad for den som en lækker standardsalat, der er god til mange måltider.
Opskriften er beregnet som salat til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mængder slavisk. Brug hvad du har.
Se også mine opskrifter på:
- Spidskålssalat med broccoli og dressing
- Grøn spidskålssalat med mayodressing
- Spidskålssalat med ananas og peberfrugt
Opskrift på spidskålssalat
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 lille spidskål - elller en halv stor spidskål
- 1 stort æble - eller 2 små
- 1 avocado - skåret i mindre tern
Dressing
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld sennep
- 1 spiseskefuld honning
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær det nederste stykke af 1 lille spidskål og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket.
- 1 stort æble deles i kvarte, kernehuset skæres fra og derefter snittes æblet i mindre tern. Vendes gerne sammen med lidt friskpresset citronsaft, så misfarvning undgås.
- 1 avocado skrælles og skæres i mindre tern. Se eventuelt her hvordan du nemt skræller en avocado. Vend også avocadotern med en smule citronsaft.
- I et fad samles vendes spidskål sammen med æble og avocado. Du kan sagtens komme mere æble og avocado i salaten, hvis du synes det.
- Dressing til spidskålssalat: Rør 3 spiseskefulde olivenolie sammen med 1 teskefuld sennep og 1 spiseskefuld honning, og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt at smage en dressing godt til.
Næringsindhold
Video
Tips
Nu er din spidskålssalat med æble og avocado klar til servering.
Du kan dog også tilsætte ristede pinjekerner, hvilket kun gør salaten endnu bedre.
Er spidskål sund?
Ja, spidskål er en sund spise, og samtidig er spidskålen mild i smagen, og derfor kan de fleste gode lide kålen.
Selve spidskålen er sund, fordi den blandt andet indeholder solide mængder vitaminer, herunder C, K og flere B-vitaminer. Og det er godt for dit immunforsvar.
Så brug endelig løs af spidskålen, som du gør i denne lækre spidskålssalat. Og kål er i øvrigt bedst i rå tilstand.
Britt wehlast
Hej Holger
Tak for dejlige opskrifter.
Din kalvetykkam stegt som vildt,kan jeg lave den dagen før?
Britt Wehlast
Bjarne Rasmussen
Jeg bruger altid æblet elstar i salater. Det smager fantastisk og det bliver ikke misfarvet når det skæres ud.
Vh
Bjarne
Krystyna jensen
Hvilken sennep skal jeg bruger til dressing?mvh Krystyna ❤️
Louise
Hej. Mange tak for alle de skønne opskrifter - kan de findes i bog form også ?
Mvh Louise
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Tusind tak - det er jeg meget glad for at høre. Og den gode nyhed er, at netop i disse dage er vi ved at lave optagelser til en ny kogebog, der kommer til at handle om aftensmad. Men også med lækre salater til. Så den kan du roligt glæde dig til 🙂
Alt det bedste
Holger
Tina
Er det sød sennep eller en Dijonsennep, du bruger i dressingen?
Jolanda
Jeg bruger sød sennep med en smule Dijon i. Det fungerer fint for mig.
Susan
En dejlig og let salat, behøver ikke kød til
Trine
det er det, jeg har lavet en del gange herhjemme efterhånden
Mariann
Det ser lækkert ud
Laila
Jeg kan ikke fordrage spidskål og advokater føj
Holger Rørby Madsen
Hej Laila
Du kan sagtens lave spidskålssalat uden avocado. Brug æble og evt. lidt peberfrugt - det smager skønt.
Alt det bedste
Holger