Her får du en nem opskrift på specier med lime og marcipan. Lækre småkager, der oftest er til jul, men som kan spises året rundt.
Specier med lime og marcipan er lækre småkager til jul, og de er nemme at lave.
Dejen kan dog med fordel laves dagen før du skal bage dem, og så blot opbevares på køl natten over.
Derefter kan du bage de skønneste specier, og den grønne limeskal giver en flot nuance i kagerne. Og marcipanen? Den smager simpelthen forrygende i de klassiske julesmåkager.
Opskrift på specier med lime
Ingredienser
- 200 g smør
- 80 g flormelis
- 100 g marcipan revet
- 1 stang vanilje du skal bruge kornene
- 250 g hvedemel
- 1 lime fintrevet limeskal
Desuden anvendes
- 1 æg sammenpisket
- rørsukker evt. tilsat lidt kage-glimmer
Sådan gør du
- Smør og flormelis røres blødt med en håndmikser, og derefter tilsættes marcipan, vaniljekorn og limeskal, Bland det godt sammen. Tilsæt melet og ælt hurtigt dejen sammen.
- Del den i to og rul til tykke dejpølser. Pak dem ind i film og læg dem i køleskabet natten over. Dejen til specier med lime har bedst af at få en del timer på køl.
- Næste dag piskes ægget let sammen i et fad, der er langt nok til at dejrullerne kan være der.
- Lidt rørsukker kommes på et stykke bagepapir og blandes evt. med glimmer, hvis du bruger det.
- Vend først dejrullerne i æg, og derefter i sukkeret.
- Skær så rullerne i skiver, ca. ½ cm. tykke. Læg dem på bageplader med bagepapir, de flyder lidt ud, så der skal være lidt plads imellem dem.
- Specier med lime og marcipan bages ved 175 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft) i ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte specier med lime og marcipan køles af.
Opbevares i en tætsluttende beholder/kagedåse.
Se også disse opskrifter:
Else
De forlanger en kommentar. De er bare så skønne. Jeg kom reven appelsinskal i, som gav en god smag