Sådan laver du en gedigen og lækker spaghetti med kødsovs helt fra bunden. Mad kød, løg og tomat og ikke så meget andet. En kødsovs som den skal laves.
Her er der tale om en grundopskrift på spaghetti med kødsovs, som er hurtig mad de fleste kan lide.
Retten laves helt grundlæggende med løg, hakket oksekød, tomat og gulerødder.
Hemmeligheden bag en god smag i kødsovs er bruningen af kødet, og så selvfølgelig løget, der sauteres grundigt.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til spaghetti med kødsovs
1 stort zittauer løg
400 gram hakket oksekød med en fedtprocent på ikke over 10
2 dåser hakkede tomater (ialt 800 gram)
140 gram tomatpasta
3 fed hvidløg (flere hvis du ønsker det)
3 revne gulerødder
1 stor bundt frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber
500 gram spaghetti
Fremgangsmåde
- Sæt en stor gryde over med letsaltet vand, og kog spaghettien mens du laver kødsovsen, så begge dele er klar samtidig.
- Løget pilles og hakkes derefter fint. Kom en god sjat olivenolie på en stor sauterpande (eller lav kødsovs i en stor gryde), og svits nu det finthakkede løg ved middel varme. Det skal ikke brune, men blive klart.
- Smuldr oksekød i og brun det godt. Det er ikke nok, at det kun tager farve, Der er masser af smag i bruningsprocessen.
- Kom så de hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, og rør det rundt.
- Pres hvidløgsfed ved, og lad det simre fem minutter.
- Riv gulerødderne groft, og kom dem i. Lad kødsovsen simre færdig i yderligere fem minutter, så den samlede kogetid er cirka 15 minutter. Måske et par minutter mere.
- Lige inden servering vendes hakket basilikum i, og kødsovsen smages til med salt og friskkværnet peber.
Tilbehør
Serveres med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Langtidskogt italiensk kødsovs
Din vurdering
-
Spaghetti med kødsovs
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments