Spaghetti bolognese er en italiensk klassiker, og her er den rigtige opskrift. Du skal bruge oksekød og bladselleri, og så selvfølgelig god rødvin.
Spaghetti bolognese som den skal laves. Med rødvin og masser af smag.
Du kan serveres kødsovsen til enten tørret eller frisk pasta.
Opkriften er til fire personer.
Ingredienser til spaghetti bolognese
1 finthakket løg
3 finthakkede fed hvidløg
2-3 stængler bladselleri i mindre tern
1 deciliter god olivenolie
150 gram bacon eller pancetta i små tern
400 gram hakket oksekød med fedtprocent på max. 10
400 gram hakkede tomater
2 spiseskefulde tomatpasta
1 spiseskefuld balsamico
2 deciliter god rødvin
1 deciliter kraftig okse- eller kalvefond
Lidt friske rosmarin blade (eller 1 teskefuld tørret)
Lidt frisk timian (eller 1 teskefuld tørret)
Lidt frisk oregano (eller 1 teskefuld tørret)
6 San Marzano tomater(eller 8 cherrytomater) i kvarte
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom olivenolien i en gryde, og varm den op ved middel varme. Put så løg, hvidløg og bladselleri i gryden, og lad det svitse ved middel varme i 6-7 minutter. Det skal IKKE brunes.
- Så tilsætter du bacon eller pancetta i tern, og lad det svitse med et par minutter.
- Smuldr så det hakkede oksekød ned i gryden, hvor det svitser indtil det er brunet godt af. Rør rundt med mellemrum. og lad det svitse fem minutter.
- Kom så de hakkede tomater i gryden sammen med tomatpasta og fond.
- Så skal rødvin (brug en god rødvin, da det giver bedre kødsauce), balsamico, oregano, timian og rosmarin i, og rør igen rundt.
- Kom også de kvarte tomater i, og lad nu din spaghetti bolognese simre under låg i mindst en time, så kødsaucen kan samle masser af smag.
- Kog spaghettien som anvist på pakken i letsaltet vand. Husk aldrig at overkoge pasta - den skal være al dente. Til denne spaghetti bolognese har jeg anvendt en frisk pasta, men en tørret pasta er også god.
Se også mine opskrifter på: