Sådan laver du lækre og smørristede ovnkartofler, der steges med rosmarin. Rist først kartoflerne i smør, og bag dem derefter i ovnen.
Smørristede ovnkartofler er en af de lækreste måder at lave kartofler på.
Her er de smørristede kartofler lavet med rosmarin, og de steges færdige i ovnen.
Det er en virkelig nem opskrift på super lækkert tilbehør til mange retter med kød. Herunder også de specielle udskæringer af oksekød.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til smørristede ovnkartofler bruges
600 gram små kartofler
25 gram smør
2 teskefulde tørret rosmarin
1 teskefuld salt
Sådan laver man smørristede ovnkartofler
- Vask først de små kartofler grundigt, og tør dem i et rent viskestykke. Du skal anvende små kartofler, og du skal ikke skrælle dem.
- Del så kartoflerne i halve.
- Smelt smørret på en meget varm pande, og når smørret er nøddebrunt, kommer du forsigtigt kartoflerne ved.
- Ryst panden rundt og rist nu kartoflerne i smørret i 6-8 minutter.
- Skru eventuelt lidt ned for blusset hvis de bliver for mørke, men de skal have noget farve og stegeskorpe.
- Kom også rosmarin og salt ved, og ryst løbende panden rundt. Eller vend kartoflerne med spartel.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og hæld kartoflerne i fadet.
- Bag nu kartoflerne i ovnen i cirka 35 minutter ved 200 grader varmluft, men stik i dem med en kødnål for at mærke om de er helt færdige. Det afhænger jo blandt andet af størrelsen på kartoflerne.
De smørristede ovnkartofler er fremragende til langtidsstegt oksefilet, en okseculotte eller en hel kylling i ovn.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Smørristede ovnkartofler
Ser lækre ud ???????? hvad skal ovnen stå på
Hej Wicki
Undskyld - den havde gemt sig. Jeg har rettet til - og det er 200 grader 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.