Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.
Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.
Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.
Og sådan en tærte med porrer er noget de fleste sætter pris på.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på porretærte
Porretærte
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 125 g smør
- 3 spsk vand - måske lidt mere
Fyld
- 3 porrer
- 100 g spinat - frisk
- 150 g skinke - kogt
- 6 æg
- 1 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere. Ælt mørdejen hurtigt sammen og rul den ud i en tykkelse på ca. 4 millimeter. Husk rigeligt med mel på begge sider af dejen!
- Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
- Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
- Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
- Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
- Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
- Bag porretærten færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Hold øje med den.
- Lad den færdigbagte tærte med porrer køle af inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.
Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.
Vegetarisk porretærte
Du kan også lave en vegetarisk porretærte med broccoli og et gavmildt låg af cheddar cheese.
Den er grøn og sund men samtidig fyldig og fed, selvom der er creme fraiche i æggemassen i stedet for fløde.
Når du laver den, skal du være rundhåndet med smør i bunden og ost til toppen, for det giver en helt særlig smag og konsistens.
Brug en 25 diameters form, så æggemassen kommer godt op om grøntsagerne. Du kan også rulle dejen ud til en større form og hælde et tyndere lag æggemasse henover porrerne og broccolien.
125 g smør
150 g hvedemel
1 spsk vand
2-3 porrer - skiver
1 broccoli - små buketter
5 æg
120 g creme fraiche - 18 el. 38 %
1 fed hvidløg - presset
1 tsk paprika
salt og friskkværnet peber
100 g revet cheddar
Sådan gør du:
- Begynd med tærtebunden: Skær smør i små tern og bland det hurtigt med mel, vand samt en teskefuld groft salt uden top. Brug gerne hænderne, så du kan mærke, om smørret er blandet godt sammen med melet. Drys lidt mere mel over, hvis dejen virker for fedtet.
- Læg dejen på køl en halv times tid, så bliver den nemmere at rulle.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den over tærtefadet. Form den godt efter tærtefadet og stik huller med en gaffel i bunden.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter på 200 grader varmluft.
- Imens tærtebunden er i ovnen, skærer du broccolien ud i små buketter og porrerne i skiver.
- Damp grøntsagerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og hæld vandet fra. Lad dem blive i dørslaget, så du er helt sikker på, at al væden er ude af grøntsagerne.
- Æggemassen til porretærte med broccoli laver du ved at piske æg, creme fraiche, paprika, hvidløg, salt og peber. Brug gerne en elpisker.
- Når tærten er ude af ovnen, skruer du ned til 180 grader varmluft.
- Fordel grøntsagerne på bunden, hæld æggemassen over og drys med cheddar cheese. Som du kan se på billedet, er jeg temmelig ødsel med osten, da det giver tærten en skøn, sprød top.
- Bag i 30 minutter i en 200 grader varm ovn, 180 hvis det er varmluft.
Server gerne en rigtig god og sprød salat til tærten. Hvis tiden er knap, kan du i stedet servere majskolber eller opvarmede, frosne majs til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lene
Top follar