Skaldyrssuppe er en smuk servering og en velsmagende forret. Glæd dine gæster og server den nytårsaften eller til en anden festlig lejlighed.
Skaldyrssuppe er virkelig en forret, der kilder sanserne. Med et lille jomfruhummerspyd henover suppen ser det smukt ud, og så smager det bragende godt.
Det gode ved denne forret er også, at du kan lave den et par dage i forvejen.
Hvis du koger fond og laver skaldyrssuppen et par dage før nytårsaften, skal du faktisk kun stege jomfruhummerne og anrette før serveringen.
Skaldyrssuppe med jomfruhummere på spyd
Ingredienser
Skaldyrsfond
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk tomatpuré
- 100 gram skaller fra skaldyr grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
- 2 stk zittauerløg grove stykker
- 2 stk gulerødder grove stykker
- 2 stilke bladselleri grove stykker
- 5 stilke bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk citronskal fintrevet
- 1 laurbærblad
- 10 sorte peberkorn
- 10 korianderfrø
- 1,5 l vand
Suppefyld
- 200 gram cocktailtomater
- 0.5 liter feldsalat
- 2 dl løgspirer
- 0.5 dl rød skovsyre-blade
- 2,5 dl piskefløde
Jomfruhummerspyd
- 12 stk jomfruhummerhaler rå
- 6 bambusspyd ca. 10 cm
- 25 gram smør
- 1 tsk citronskal fintrevet
- 1 tsk groft salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
Fond
- Lad olien blive godt varm i en stor gryde.
- Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne.
- Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde.
- Kog ind ved jævn varme til der er ca. 0,5 liter koncentreret skaldyrsfond.
Suppefyld
- Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.
- Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.
Jomfruhummerspyd
- Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd.
- Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til.
- Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.
- Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.
Næringsindhold
Noter
Opskriften på skaldyrsuppe er udviklet af Karolines Køkken som en del af nytårstapas med syv forskellige retter.
Suppen er en delikat forret, som blandt andet er perfekt til nytårsaften.
Her kan du i øvrigt se, hvordan du laver en lækker hummerbisque.
Se flere skønne forretter: