Skaldyrssuppe er en smuk servering og en velsmagende forret. Glæd dine gæster og server den nytårsaften eller til en anden festlig lejlighed.
Skaldyrssuppe er virkelig en forret, der kilder sanserne. Med et lille jomfruhummerspyd henover suppen ser det smukt ud, og så smager det bragende godt.
Det gode ved denne forret er også, at du kan lave den et par dage i forvejen.
Hvis du koger fond og laver skaldyrssuppen et par dage før nytårsaften, skal du faktisk kun stege jomfruhummerne og anrette før serveringen.
Opskriften er udviklet af Karolines Køkken som en del af nytårstapas med syv forskellige retter.
Du finder et samlet indlæg med opskrifter på alle retter her.
Vi er glade for at dele den - og de andre opskrifter - med jer, for det kan være lidt svært for mange at finde på retter til nytåret.
Her kan du i øvrigt se, hvordan du laver en lækker hummerbisque.
Skaldyrssuppe med jomfruhummere på spyd
Ingredienser
Skaldyrsfond
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk tomatpuré
- 100 gram skaller fra skaldyr grønlandske rejer, jomfruhummere eller tigerrejer
- 2 stkstk zittauerløg grove stykker
- 2 gulerødder grove stykker
- 2 stilke bladselleri grove stykker
- 5 stilke bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk citronskal fintrevet
- 1 laurbærblad
- 10 sorte peberkorn
- 10 korianderfrø
- 1,5 l vand
Suppefyld
- 200 gram cocktailtomater
- 0.5 liter feldsalat
- 2 dl løgspirer
- 0.5 dl rød skovsyre-blade
- 2,5 dl piskefløde
Jomfruhummerspyd
- 12 rå jomfruhummerhaler
- 6 bambusspyd ca. 10 cm
- 25 gram smør
- 1 tsk citronskal fintrevet
- 1 tsk groft salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
Fond
- Lad olien blive godt varm i en stor gryde.
- Rist tomatpuré, skaldyrsskaller, løg og gulerod ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt bladselleri, persillestilke og resten af ingredienserne.
- Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si suppen gennem en sigte - evt. med et klæde.
- Kog ind ved jævn varme til der er ca. 0,5 liter koncentreret skaldyrsfond.
Suppefyld
- Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær derefter "kødet" i små tern.
- Fordel feldsalat, tomattern, spirer og skovsyre i 6 små suppeskåle (a ca. 3 dl) - gerne glas, der tåler varme.
Jomfruhummerspyd
- Sæt de pillede jomfruhummerhaler på bambusspyd - 2 på hvert spyd.
- Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun halerne ca. 3 min. ved kraftig varme - vend af og til.
- Drys med citronskal, salt og peber. Sæt et spyd i hver suppeskål.
- Bring imens den indkogte fond, fløde og salt i kog i en tykbundet gryde. Smag til. Server den varme suppe, evt. i en kande, så man selv kan hælde over ved bordet. Server ristet brød til.
Noter
Så kan du nyde den lækre skaldyrssuppe med jomfruhummerspyd.
Suppen er blandt andet perfekt til nytårsaften.
Her er flere skønne forretter:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.