Scones med sultana, clotted cream og jordbærmarmelade. Det er en af retterne i dronning Elizabeths berømte haveselskaber. Her er chefkonditorens opskrift.
Hvert år holder dronning Elizabeth gigantiske haveselskaber for en række britiske borgere.
Her får de blandt andet traditionelle scones med sultana serveret med et tykt lag clotted cream og jordbærmarmelade.
I år er alle haveselskaberne aflyst på grund af coronakrisen, og derfor har dronningens chefkonditor delt opskriften, så alle kan smage de legendariske scones.
Her på Madens Verden vil vi også gerne dele opskriften, for er den god nok til det britiske hof, er den - forhåbentlig - også god nok til vores læsere. Velbekomme.
Opskrift på scones med sultana
Scones med sultana - opskrift fra dronningen
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 500 gram hvedemel
- 28 gram bagepulver
- 94 gram smør
- 86 gram sukker
- 2 æg
- 1,4 deciliter kærnemælk
- 100 gram sultana - lyse rosiner
Sådan gør du
- Læg de lyse rosiner i blød i vand i en halv time.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rør hvedemel, sukker, bagepulver og smør sammen, indtil det er blevet en krummet dej.
- Pisk æg og kærnemælk sammen i en anden skål.
- Hæld ægge-kærnemælkmassen ned i dejen, mens du rører rundt.
- Hæld vandet fra sultana og rør sultanaerne i dejen.
- Form to flade brød og lad dem hvile under et viskestykke i en halv time.
- Rul dejen ud, så den er 2,5 centimeter tyk og stik scones ud med et glas.
- Lad dine scones med sultana hæve 20 minutter på en bageplade under et viskestykke.
- Pensel dine scones med æg.
- Bag dem i 10-12 minutter, indtil de er gyldne.
- Del dem over på midten, server med jordbærmarmelade og clotted cream, når de er kølet af.
Clotted cream
I England hører clotted cream og scones sammen som en hånd i en handske. Herhjemme er det svært at få fat i clotted cream, som er en fed og sindsyg lækker creme.
Den er ikke syrlig som creme fraiche, derfor synes jeg, at vores creme fraiche er en trist løsning.
Man kan bruge en blanding af flødeskum og fed creme fraiche i stedet, men hvis du har mod på at lave clotted cream, er det nemt.
Du finder opskriften her:
Kom med din kommentar her