Sauterede champignon er lækre til en god bøf, og her har de fået følgeskab af et par bundter friske forårsløg og lidt timian, der steges i kort tid.
Sauterede champignon får masser af smag ved mødet med den glohede pande.
Men smid et par bundter forårsløg med - det giver noget friskhed og den gode smag af blide løg.
Grøntsagerne er fremragende tilbehør til en bøf eller andet oksekød. Og det tager blot få minutter at stege.
Du skal bruge - sauterede champignon og forårsløg til fire personer:
250 gram danske champignon
2 bundter forårsløg
1 teskefulde tørret timian - eller en lille håndfuld frisk
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du sauterede champignon:
Skær den rodstykket af dine champignon (ikke stokken), og børst dem fri for jord.
Brug helst ikke vand, da de så suger vandet til sig - de er jo svampe 🙂
Del dem i kvarte.
Skær det allerøverste og den allernederste del af forårsløgene, og vask dem under koldt vand.
Del dem i tre stykker.
Varm en pande op ved god varme, og kom lidt olie på. Panden skal være meget varm, da du ellers risikerer at grøntsagerne begynder at koge - og så bliver de mere slatne.
Kom en slat olie på panden, og derefter grøntsagerne. Ryst panden godt rundt, og steg nu de sauterede champignons og forårsløg i 3-4 minutter ved en god varme.
Kom timian ved, og ryst panden flere gange undervejs, så grøntsagerne bliver stegt på alle sider.
Først til allersidst krydrer du med lidt salt og friskkærnet peber.
Servér straks til en god bøf eller eksempelvis et stykke grillet cuvette og en omgang hasselbach kartofler.
Til dessert kan jeg foreslå en lækker Pære Belle Helene.
Del dine ideer og tanker med os andre her: