Saltkaramel cupcakes med smørcreme og et fyld af saltkaramelsauce er bare de lækreste og fine små kager, som alle vil kunne lide.
Saltkaramel cupcakes består af vaniljemuffins, som fyldes med den lækreste saltkaramelsauce.
Derefter pyntes de med smørcreme og endnu mere karamelsauce. Alt i alt kager, som vækker glæde.
Jeg lavede dem fornyeligt til min svigerindes fødselsdag, og de var virkelig populære. Alle nød dem i fulde drag. Jeg vil dog tilføje, at de er ret søde, så de er gode at servere sammen med te eller kaffe.
Opskrift på saltkaramel cupcakes
Ingredienser
Saltkaramelsauce
- 100 gram sukker
- 30 ml vand
- 30 gram smør - stuetemperatur
- 1 dl piskefløde
- 0,5 tsk salt
Muffins
- 160 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk æg
- 120 ml mælk
- 50 ml smagsneutral olie
Saltkaramel smørcreme
- 200 gram smør - stuetemperatur
- 100 gram saltkaramelsauce
- 400 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk mælk
Sådan gør du
Saltkaramelsauce
- Start med at hælde sukker og vand i en lille gryde. Lad det nu smelte sammen i cirka fem minutters tid, eller indtil at det begynder at blive en smule gyldent. Pas på med at røre for meget rundt i det, da det kan give krystallisering.
- Tag sukkeret fra varmen og tilføj smørret, mens du pisker det sammen. Når smørret er smeltet og fuldstændig inkorporeret i karamellen, tilføjes fløden. Pisk det nu sammen igen.
- Smag til med salt og stil saucen til siden, da vi skal bruge den senere i opskriften.
Muffins
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gøre 12 muffinsforme klar. Bland nu hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- I en separat skål tilføjes æg, vaniljesukker og sukker, rør det godt sammen og tilføj derefter olie og mælk, rør det sammen. Tilføj nu de tørre ingredienser og rør det hele sammen.
- Fordel dejen i de 12 forme og bag dem i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet flot.
- Lad dem nu køle helt ned.
Saltkaramel smørcreme
- Kom stuetempereret smør og 100 gram karamelsauce i en skål. Pisk det sammen. Tilføj derefter vaniljesukker og flormelis, pisk det hele godt sammen. Tilføj mælk efter behov for at få en blødere creme.
- Put cremen i en tylpose, og så er den klar til brug.
Samling af cupcakes
- Når muffinsene er helt kølet ned, skærer du et lille hul i hver kage. Fyld derefter alle hullerne med saltkaramelsauce ved at sprøjte det ud med en tyl. Top hullerne med det stykke kage, som du skar væk.
- Dekorer nu hver cupcake med smørcreme og slut af med at drysse lidt ekstra saltkaramelsauce udover. Så er dine saltkaramel cupcakes klar til servering.
Næringsindhold
Tip
I denne opskrift på saltkaramel cupcakes er saltkaramelsaucen hjemmelavet, da jeg synes, at den smager bedst. Se opskriften på karamelsauce her.
Men hvis det skal gå stærkt, kan man også bruge en købt sauce i stedet for. Karamelsaucen findes i de fleste supermarkeder, og de fleste smager ganske udmærket.
Se også andre opskrifter på lækre cupcakes:

Comments
No Comments