Opskrift på saltindbagt svinemørbrad, hvor du pakker en mørbrad ind i saltdej. Derefter er det blot at stege den færdig i ovnen.
Se hvordan du nemt laver en saltindbagt svinemørbrad, og saltdejen er nem at røre sammen.
Retten tager ikke så lang tid at lave, men det er en god ide at lave saltdejen mindst et par timer i forvejen.
Opskriften er beregnet til fire personer, men er I meget sultne er der måske kun nok til 2-3 personer. Og så kan du med fordel lave en mørbrad mere.
Opskrift på saltindbagt svinemørbrad
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset
- 4 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 spiseskefuld rosmarin - finthakket
- 1 spiseskefuld timian - finthakket
Saltdej
- 4 deciliter salt - groft
- 1 spiseskefuld rosmarin
- 1 spiseskefuld timian
- 2 æggehvider
- 4 deciliter hvedemel
- 125 gram vand - svarende til 1,25 dl.
Sådan gør du
- Til saltindbagt svinemørbrad starter du med at lave saltdej. Bland 4 deciliter salt, 1 spiseskefuld rosmarin, 1 spiseskefuld timian, 125 gram vand og 2 æggehvider. Tilsæt 4 deciliter hvedemel og bland det sammen til en glat dej. Det kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand - eller lidt mere mel - hvis det ikke kan æltes sammen, uden at det klistrer for meget til hænderne.
- Form dejen til en kugle og lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne natten over.
- Afpuds 1 svinemørbrad. Varm lidt smør og olie op på en pande og lad det bruse af. Brun den afpudsede mørbrad på alle sider og lad den køle lidt af.
- Rul dejen ud og drys 4 fed hvidløg (finthakket), 1 spiseskefuld rosmarin og 1 spiseskefuld timian på, i en stribe på midten.
- Læg mørbraden ovenpå og fold dejen om mørbraden. Luk enderne godt.
- Sæt den saltindpakkede mørbrad i en 200 grader varm ovn (varmluft) og giv den ca. 20 minutter, hvis den skal være rosa indeni - og et par minutter mere, hvis den skal være gennemstegt.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Den saltindbagte svinemørbrad tages ud af ovnen, og nu må den gerne hvile i 15 minutter.
Derefter fjernes saltdejen (og kasseres), men pas på, da der kan være damp!
Skær mørbraden i skiver og krydr med lidt friskkværnet peber.
På denne side kan du finde inspiration til tilbehør - og her kan du se hvordan man laver en lækker sovs til mørbraden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: