En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.
Saltimbocca er noget af det allermest italienske man næsten kan forestille sig, og så er den så nem at lave.
Saltimbocca betyder egentlig bare at springe i munden, og det er netop hvad disse stykker kalvekød med parmaskinke og salvie gør.
Det smager uimodståeligt godt, og retten kan laves på få minutter. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater
Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
Opskrift på saltimbocca
Italiensk saltimbocca
Ingredienser
- 4 skiver kalvefilet
- 2 skiver parmaskinke
- 1 håndfuld salvie - frisk
- salt og friskkværnet peber
Til sauce
- 2 bananskalotteløg
- 1 dl hvidvin - gerne italiensk
- 2 dl kalvefond
- 1 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Læg kalveskiverne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Du skal ikke smadre kalvekødet, men samtidig også bankeskiverne ud, så de ikke er for tykke. Så er saltimbocca bedst.
- Del parmaskinken på midten i to halve, og læg en halv skive skinke i den ene ende af en skive kalvefilet.
- Kom lidt salvieblade ovenpå skinken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Luk nu enderne på saltimboccaen sammen med en kødnål eller en tandstikker. Fortsæt på samme måde de andre.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og steg saltimbocca i cirka tre minutter på hver side. Ikke længere, da de så kan blive for tørre.
- Tag dem af panden, og svits så hakket bananskalotteløg i et minuts tid.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind.
- Kom så kalvefond ved, og lad det igen koge lidt ind.
- Læg lidt salvie blade ned i saucen sammen med en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg de stegte saltimbocca tilbage i panden, og anret dem straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan blandt andet servere saltimbocca med en varm bønnesalat, pasta eller rosmarinkartofler.
Saltimbocca af skinkeschnitzler med tomatflødesovs
Saltimbocca af skinkeschnitzler lyder måske besværligt, men det er i virkeligheden er ganske nem ret at lave.
Inspirationen er selvfølgelig tydelig italiensk, og saltimbocca betyder i virkeligheden blot "springer i munden". Og det er lige hvad denne ret gør.
Normalt laves saltimbocca af kalvekød, men den er bestemt også fin med skinkeschnitzler, som du lige banker lidt flade inden de steges.
Traditionelt anvendes salvie, men her er kødet stegt med rosmarin, hvilket giver en super dejlig smag til både kød og sovs. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
4 skinkeschnitzler
4 skiver parmaskinke
Frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber
1 deciliter vand
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning
2,5 deciliter fløde
- Skinkeschnitzlerne bankes let flade med en kødhammer eller en kagerulle. Læg kødet mellem to fryseposer, så er det nemmest.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og finthakkede blade rosmarin.
- Læg derefter en skive parmaskinke på hver, hvorefter skinkeschnitzlerne foldes sammen, så den ene halvdel lægges ovenpå den anden. Hold dem eventuelt sammen med en kødnål eller en tandstikker.
- Varm en stor stegepande op. kom en sjat olivenolie på og brun dine saltimbocca af skinkeschnitzler godt på begge sider.
- Kom så vand, hakkede tomater, en smuldret bouillonterning, og fløde ved. Tilsæt også gerne lidt mere finthakket rosmarin til sovsen.
- Skru ned for varmen og lad det simre cirka 10 minutter under låg.
- Smag sovsen til med salt og peber, og så er den klar til servering.
Servering
Saltimbocca af skinkeschnitzler serveres straks sammen med enten råstegte kartofler eller en god omgang pasta.
Stil bare panden med skinkeschnitzlerne på bordet, og så kan hver tage et stykke kød og masser af den lækre tomatflødesovs.
Der kan også serveres et stykke luftigt ciabattabrød med huller til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: