God opskrift på salat med tranebær. Salaten laves også med letdampet broccoli, spidskål, æble og sprødstegte tern af bacon.
Opskriften på salat med tranebær er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med tranebær
40 gram tørrede tranebær
1 lille broccoli
En tredjedel spidskål
1 rødløg
100 gram bacon - gerne tørsaltet
1 æble - her er der anvendt Elstar
2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at stege bacontern sprøde. Skær baconstykket i små tern - eller køb en pakke bacontern. Sidstnævnte indeholder dog ofte mere vand, og smager ikke så meget af bacon, som hvis du køber et stykke tørsaltet bacon, og selv skærer det ud. Steg det sprødt på en varm pande, og stil til side.
- Broccoli skæres i små buketter, Kog lidt letsaltet vand op, og damp broccolistykker i cirka 45 sekunder, så de stadig er sprøde. Overhæld straks med koldt vand, og lad dem dryppe af.
- Spidskål snittes i helt tynde skiver, og knuses let i hånden inden de kommer i et salatfad sammen med broccoli og bacontern.
- Æble skæres i helt tynde både, og kommes ved sammen med tranebær og finthakket rødløg.
- Hæld lidt citronsaft og olivenolie over, og vend det forsigtigt rundt.
- Lad salaten trække 10 minutter inden servering.
Salat med tranebær og broccoli er passer faktisk til stort set alle kødretter, herunder en god bøf eller okseculotte.
Server gerne også med hvidløgsbrød.
Din vurdering
-
Salat med tranebær