Prøv salat med rå blomkål, der snittes i helt tynde stykker, og blandes med æbler, nødder og friskhakket persille. En god salat.
Dette er en opskrift på salat med rå blomkål, som jeg synes den skal den være. Du kan sagtens justere mængden på de forskellige ingredienser. Jeg håber du kan lide blomkålssalaten, og du er meget velkommen til at komme med din vurdering af den længere nede, hvor du kan tildele fra 1-5 stjerner. Du kan også komme med din kommentar i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Salat med rå blomkål er en fremragende måde at bruge blomkålen på. Den er nemlig super god i salatskålen i rå tilstand.
Det er dog vigtigt, at blomkålen snittes helt fint, da det giver en bedre salat.
Jeg har anvendt blandede nødder, og i dette tilfælde saltede mandler, peanuts og cashewnødder.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på salat med rå blomkål
Ingredienser
- 0,5 blomkål afhængig af størrelsen
- 2 æbler
- 75 gram blandede nødder
- 1 bundt persille
- Lidt citronsaft
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Fjern bladene på blomkålen og del kålen i mindre stykker. Skyl under den kolde hane, og ryst vandet af.
- Snit nu blomkålsbuketterne i helt tynde skiver med en skarp kniv, og læg dem i salatskålen. Bræk dem eventuelt i mindre stykker.
- Æblerne deles i kvarte, som udkernes og derefter skæres i helt tynde både. Læg dem op til kålen.
- Persille hakkes fint og kommes ved.
- Hæld lidt citronsaft og olivenolie over blomkålssalaten, og vend det forsigtigt rundt.
- Til sidst drysser du nødder over, og så må salaten gerne stå og trække i 10 minutter inden servering.
Næringsindhold
Tips
Den rå blomkålssalat passer blandt andet godt til langtidsstegte nakkekoteletter.
Flere opskrifter med blomkål: