Her er opskriften på verdens bedste salat med rødkål, der blandt andet er god til and. Rødkålssalaten er med æbler, granatæble og rødløg.
Salat med rødkål er en klassisk og nem rødkålssalat, der blandt andet anvendes til andesteg.
Rødkålssalaten indeholder blandt andet kerner fra granatæble, hvilket giver en super dejlig smag og lidt bid i salaten.
Der er også æbler og rødløg i salaten, og den toppes med en skøn dressing med sennep.
Salat med rødkål er en rigtig vintersalat, der som sagt er perfekt til and, men den kan med fordel også bruges til blandt andet vildt og oksestege.
Opskriften er beregnet til fire personer
Ingredienser til salat med rødkål
Rødkålssalat
En halv rødkål
Kernerne fra et halvt granatæble
2 æbler
1 rødløg
Dressing
0,5 deciliter olivenolie
1 teskefuld sennep
1 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld sherryeddike
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil de yderste blade af rødkålen, og del den derefter på langs. Del den ene halvdel en gang mere, så du har to kvarte rødkål. Snit dem derefter i helt tynde skiver, og læg kålen i et fad eller skål. Den anden halvdel bruges eventuelt til en gammeldags rødkål.
- Tag kernerne ud af et halvt granatæble - se eventuelt her hvordan du nemmest gør det.
- Æblerne udkernes og deles i tynde både, mens rødløg hakket fint.
- Fordel æblebåde, rødløg og granatæblekerner over rødkålen. Vend det ganske let rundt.
- Rør dressingen sammen med olivenolie, sennep, citronsaft og sherryeddike. Smag dressingen godt til med salt og peber. Det er vigtigt, at dressingen nu røres helt blank.
- Hæld derefter dressingen over din salat med rødkål, og så er den klar til servering.
Salat med rødkål er perfekt til andesteg, men også til mange andre lækre kødretter.
Se også mine opskrifter på: