Verdens bedste salat med broccoli og gulerødder, der er en virkelig lækker salat. Der er også lidt rødløg og tørrede tranebær i salaten.
Pep salatskålen op med denne lækre salat med broccoli og gulerødder, der vendes med rødløg og tranebær.
Dressingen laves af lidt olivenolie, der røres med sennep, citronsaft og rørsukker.
Til salat med broccoli og gulerødder til fire personer skal du bruge:
1 broccoli
4 almindelige gulerødder
1 lille rødløg
50 gram tørrede tranebær
Dressing laves af
2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
1 teskefuld rørsukker
1 teskefuld sennep
Et lille nip salt
-> SE OGSÅ opskrift på slagterens frikadellefars til de bedste frikadeller
Sådan laver du den lækre salat med broccoli og gulerødder:
- Broccoli skylles under den kolde hane, og deles i mindre buketter. Kog en smule letsaltet vand op, og når vandet koger kommes broccolien i. Lad det dampe i et minut, og overhæld med koldt vand.
- Gulerødderne rives groft, mens rødløg pilles og skæres i papirstynde skiver. Eventuelt på en mandolinjern.
- Broccolibuketterne kan de med fordel skære i mundrette størrelser, som derefter lægges i en salatskål.
- Kom de revne gulerødder ved sammen med skiver af rødløg.
- Vend det forsigtigt rundt, og drys tørrede tranebær på toppen.
- Dressingen røres sammen så den bliver blank, og dryppes derefter ud over salaten.
Så er den lækre salat klar til servering, og den passer blandt andet godt til langtidsstegt gris.
Bedøm opskriften
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.