• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Syltede pærer - nem opskrift på hele pærer kogt i sukkerlage

Syltede pærer - nem opskrift på hele pærer kogt i sukkerlage

billederesultat for syltede pærer
Syltede pærer er den perfekte dessert. Her koges hele pærer i en sukkerlage, og pærerne serveres blandt andet til is. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  28. januar 2020

Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Syltede pærer
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Det er suoper nemt at koge syltede pærer, og de henkogte pærer kan bruges til et utal af opskrifter.

Jeg anvender dem til pæretærte, dessert og lignende, men de kan jo også blot serveres sammen med lidt flødeskum eller råcreme.

Opskriften er beregnet til seks personer med en syltet pære til hver.

Se også disse opskrifter:

  • Rødvinskogte pærer
  • Pære Belle Helene
  • Guldalderkage

Opskrift

billederesultat for syltede pærer

Syltede pærer

Her er opskriften på syltede pærer, der er super lækre som dessert. Det er hele henkogte pærer, der koges i en nem sukkerlage med citron og vaniljesukker.
Bedømmelse
4.7 fra 38 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 6 pærer
  • 1 l vand
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 citron - økologisk
  • Atamon - kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Pærer skrælles, og bunden skæres flad. Lad stilken på pærerne blive siddende, da det ser pænt ud ved servering.
  • Kog vand op med sukker og vaniljesukker. Riv skallen af den økologiske citron i vandet, men pas på med ikke at få det hvide med, da det er mere bittert.
  • Når vandet koger, lægges pærerne forsigtigt ned i sukkerlagen. Skru ned for varmen.
  • Nu skal de syltede pærer koges ved svag varme i cirka 20 minutter, så de er helt møre. Pas dog også på med ikke at koge pærerne helt ud. Prik eventuelt i pærerne for at mærke om de er møre.
  • Lad pærerne køle af i sukkerlagen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
210
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.5
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
16
mg
1
%
Kalium
 
347
mg
10
%
Kulhydrater
 
56
g
19
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
73
IU
1
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Nu kan du enten servere de syltede pærer som dessert. Eventuelt sammen med en hjemmelavet vaniljeis.

Du kan også komme pærerne på glas sammen med sukkerlagen. Her kan du med fordel lige skylle glasset med Atamon først. Som man ofte gør ved syltning.

TIP: Du kan også tilsætte en vaniljestang til sukkerlagen i stedet for vaniljesukker.

Her flækkes vaniljestangen først, hvorefter den koges med.

Du kan også halvere pærerne, hvilket vil forkorte kogetiden til cirka det halve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Rørbye

    september 15, 2023 at 10:13 am

    Hej Holger,
    Hvis jeg gerne vil have lidt cognac med, skal det så tilsættes og koges med i lagen? Og hvor meget ville du bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 15, 2023 at 2:16 pm

      Hej Jens
      Ja, det skal det, og jeg ville nok bruge ca. 0,5 deciliter cognac.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten.kare@gmail.com

    september 24, 2022 at 8:07 am

    Hej Holger
    Kan man komme saften fra citronen i også?

    Svar
  3. Lisa

    august 06, 2022 at 10:25 pm

    Hvor længe kan pærerne holde sig hvis de kommer på glas sammen med lagen? Vh Lisa

    Svar
  4. Mette

    oktober 23, 2020 at 7:13 pm

    Kan citron undlade? Har jeg nemlig ikke lige nu. Måske lime kan bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2020 at 7:19 am

      Hej Mette
      Du kan sagtens prøve med lime i stedet 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required