Her finder du min opskrift på en rustik vintersalat med blandt andet spidskål og broccoli, og salaten er god som tilbehør til de lidt tungere vinterretter.
En rustik vintersalat med få ingredienser. Sådan kan man vist nemmest betegne denne salat.
Vintersalaten er mættende på grund af både spidskål og broccoli, mens æblerne giver lidt syre til smagen.
Dressingen kan blot være lidt olivenolie og citronsaft, så det er altså en ganske nem opskrift.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Til rustik vintersalat bruges
1 lille spidskål
1 lille broccoli
2 æbler
0,5 deciliter olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
1 spiseskefuld honning
Salt og peber
Sådan laver man vintersalat
- Skær bunden af spidskålen, og del den i kvarte. Snit derefter i tynde strimler, som knuges i hånden for at blødgøre kålen, inden den lægges i et fad.
- Broccoli deles i mindre buketter. Kog en gryde med lidt vand og salt op, og blanchér broccolien i et minut. Hæld vandet fra og overøs broccolien med koldt vand, så kogningen stoppes. Fordel broccolibuketterne over spidskålen.
- Æblerne deles i kvarte, kernehus fjernes og derefter snittes æblerne i tynde både, som lægges i fadet.
- Rør olivenolie godt sammen med citronsaft og honning, hvorefter dressingen smages til med salt og peber.
- Hæld dressingen over din vintersalat, som derefter er klar til servering. Der kan også drysses med tørrede tranebær eller rosiner.
Læs mere om spidskålen og den sunde færdigheder.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Rustik vintersalat
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments