Her finder du min opskrift på en rustik vintersalat med blandt andet spidskål og broccoli, og salaten er god som tilbehør til de lidt tungere vinterretter.
En rustik vintersalat med få ingredienser. Sådan kan man vist nemmest betegne denne salat.
Vintersalaten er mættende på grund af både spidskål og broccoli, mens æblerne giver lidt syre til smagen.
Dressingen kan blot være lidt olivenolie og citronsaft, så det er altså en ganske nem opskrift.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på rustik vintersalat
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 1 lille broccoli
- 2 æbler
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 1 spiseskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær bunden af 1 lille spidskål, og del den i kvarte. Snit derefter i tynde strimler, som knuges i hånden for at blødgøre kålen, inden den lægges i et fad.
- 1 lille broccoli deles i mindre buketter. Kog en gryde med lidt vand og salt op, og blanchér broccolien i et minut. Hæld vandet fra og overøs broccolien med koldt vand, så kogningen stoppes. Fordel broccolibuketterne over spidskålen.
- 2 æbler deles i kvarte, kernehus fjernes og derefter snittes æblerne i tynde både, som lægges i fadet.
- Rør 3 spiseskefulde olivenolie godt sammen med 2 spiseskefulde citronsaft og 1 spiseskefuld honning, hvorefter dressingen smages til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld dressingen over din vintersalat, som derefter er klar til servering. Der kan også drysses med tørrede tranebær eller rosiner.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Rustik vintersalat er god som tilbehør til stort set alle kødretter, og jeg bruger den til alt fra pandestegt svinemørbrad til flæskesteg og kylling i ovn.
Del dine ideer og tanker med os andre her: