Se her hvordan du laver den bedste roulade med hindbær. En opskrift med billeder, så det er nemt at bage den perfekte hindbærroulade.
Til en dejlig roulade med hindbær skal du bruge:
6 pasteuriserede æggeblommer
6 pasteuriserede æggehvider
1 stang vanilje (vi skal kun bruge kornene i den)
100 gram god, økologisk hvedemel
70 gram sukker
1 teskefuld bagepulver
225 gram hindbærmarmelade
2 spiseskefulde sukker til drysning på bagepapir
Bagetid: Cirka 8-9 minutter ved 190 grader varmluft
Sådan bager du den bedste roulade med hindbær:
Start med at skrabe vaniljekorn ud af vaniljestangen. Læg vaniljestangen på et skærebræt, massér den flad, og med en skarp kniv laver du et snit på langs, midt ned gennem stangen.
Skrab nu kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Brug den flade side på kniven til, at massere sukker og vaniljekorn godt sammen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn op i en skål, og kom resten af sukkeret ved. Pisk det godt igennem til æggemassen bliver luftig.
Pisk sukker, æggeblommer og den hjemmelavede vaniljesukker til en luftig masse. Foto: Guffeliguf.dk.
I en anden skål pisker du æggehviderne luftige. De er tilpas luftige når du kan vende skålen med bunden i vejret uden, at æggehviderne falder ud. Det er et gammelt trick, men det passer.
Og nu pakker du håndmikseren væk - den skal vi ikke bruge mere!
Pisk æggehvidere helt stive. Hviderne er tilpas når du kan vende bunden i vejret uden æggehviderne falder ned. Foto: Guffeliguf.dk.
Bland så melet med bagepulver, og sigt det ned i den luftige æggeblommemasse. Tag en grydeske, og vend forsigtigt dejen rundt.
Når den er samlet, vender du gradvist de piskede æggehvider i, og vender igen forsigtigt rundt. Vi vil ikke have slået for meget luft ud af dejen, og så snart dejen er samlet, stopper du.
Læg et stykke bagepapir på en bradepande. Kom dejen på bagepapiret, og smør den forsigtigt ud på hele pladen (selvfølgelig ikke ud over bagepapiret).
Smør den luftige dej til rouladen ud på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Foto: Guffeliguf.dk.
Bag nu kagemassen til rouladen i en ovn ved 190 grader varmluft. Den skal have cirka 8-9 minutter, men den må ikke få for meget.
Dels bliver rouladen så for tør, men det bliver også mere vanskeligt, at rulle rouladen sammen. Kagen skal være smuk gylden, og ikke mere end det.
Tag så rouladen ud af ovnen, og lad den køle af i fem minutter.
Kagen til vores roulade med hindbær skal bage i cirka 8-9 minutter ved 190 grader. Pas på den ikke får for meget. Foto: Guffeliguf.dk.
Tag et nyt stykke bagepapir på samme størrelse som bradepanden, og drys to spiseskefuld sukker ud over hele papiret.
Læg så rouladen ned på dette stykke papir, så bunden af den vender op. Nu kan du forsigtigt trække bagepapiret af rouladen.
Så skal du have smurt hindbærmarmelade ud på rouladen. Lav din egen marmelade, eller køb en hindbærmarmelade af en god kvalitet. Du kan smage forskellen. Smør marmelade ud over hele din roulade, helt ud til kanterne.
Smør hindbærmarmelade ud over den bagte kage, Husk at komme helt ud i hjørnerne. Foto: Guffeliguf.dk.
Så er det tid til, at rulle hindbærrouladen sammen - til en rigtig roulade. Rul forsigtigt fra den ene ende, og tril indtil du har lavet en lækker roulade.
Pak den ind i et stykke bagepapir, og nu skal din roulade med hindbær så hvile. Så når hindbærmarmeladen at sætte sin dejlige smag i kagen.
Rul din roulade med hindbær sammen, og pak den ind i bagepapir. Nu skal rouladen køles af. Foto: Guffeliguf.dk.
Når den har hvilet - gerne et par timer - er den klar til udskæring. Skær dejlige skiver roulade - og servér eventuelt med letpisket flødeskum.
Sådan ser din roulade med hindbær ud når den har trukket lidt. Nu er rouladen klar til at blive skæret ud og nydt. Foto: Guffeliguf.dk.
Jeg har anvendt hindbærmarmelade i denne roulade, men du kan selvfølgelig sagtens bruge andre marmelader, hvis du foretrækker det. Brombær, blåbær og stikkelsbær er også fremragende.
Hej Karina
Tak for det - og jeg er også selv ret godt tilfreds med rouladen. Jo, du kan sagtens bruge rabarbermarmelade. Faktisk kan de fleste slags marmelader gå godt i den.
Fortsat god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Virkelig dejlig opskrift på hindbærroulade. Lavede den til kaffen fredag og den blev dejlig saftig og slet ikke tør som roulader ellers godt kan være. Jeg skal også prøve den med rabarbermarmelade ?
Kram fra Karina i Slagelse