Rösti med rodfrugter, kartofler og mozzarella er skønt til aftensmad med en god, mættende salat. De kan også bruges i madpakken.
Rösti med rodfrugter er knasende sprøde og lækre. Og så er de tilmed sunde, hvilket gør det endnu bedre.
Jeg laver disse med rodfrugter og kartofler, der blandes med revet løg, hvidløg og krydderier. Derudover får de godt med mozzarella samt et par æg.
Du kan vælge at stege dem på panden, men jeg bruger ovnen. Dels behøver man næsten ikke noget fedtstof, dels er det lettere at bage dem, så man ikke skal stå og vende dem på panden.
Da revne rodfrugter og kartofler kan indeholde meget saft, er ost og æg godt som bindemiddel i hjemmelavede røsti.
Du kan bruge alle mulige grøntsager
Mozzarella giver også en god smag. Udover de nævnte ingredienser er der selvfølgelig også godt med krydderier i.
Jeg har brugt en pose blandede rodfrugter med en stor rødbede, et par persillerødder og nogle pastinakker, men der er frit valg på alle hylder.
Du kan for eksempel sagtens tilsætte revet squash og aubergine, når blot du krammer væsken godt ud af dem.
Jeg bruger ofte rester fra køleskabet, for eksempel ris eller bønner. Der er ingen regler, blot der kommer stivelse i som æg og kartofler.
Opskrift på rösti med rodfrugter
Ingredienser
- 1 kg rodfrugter revet
- 6 kartofler medium
- 1 løg revet
- 1 fed hvidløg
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk stødt oregano
- 0,5 tsk rosmarin
- 2 æg
- 4 spsk hvedemel
- 100 gram mozzarella revet
- 1 spsk jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl rodfrugter og kartofler. Piil skallen af hvidløg og løg.
- Riv alle rodfrugterne og kram væsken ud af dem. Kom dem i en skål.
- Riv kartoflerne og kram væsken ud. Kom kartoflerne i skålen med rodfrugterne.
- Hak hvidløget fint og riv løget. Hæld det ned til de revede rodfrugter og kartofler.
- Bland æg, hvedemel, krydderier og mozzarella sammen med resten.
- Form rösti med hænderne - som hakkebøffer - og læg dem på en bagepapirsklædt bageplade. Der bliver ca. ti stk.
- Dryp lidt jomfruolivenolie og eventuelt revet parmesan på toppen af dem.
- Bag ca. 20 minutter på 200 grader varmluft.
- Server med en skål salat og et godt brød.
Prøv at servere dine rösti med rodfrugter sammen med en af disse lækre salater:
Susanne Albertsen
Super god måde, at få grønsager på, til dem der normalt ikke spiser så meget af det.